Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 19:15
Best of Juventus 2019/2020
arenasport2
Na programu od 18:30
Mornar - Partizan
arenasport3
Na programu od 19:30
Carl Lewis
arenasport4
Na programu od 19:45
Great teams Holandija
arenasport5
Na programu od 18:30
Dokumentarni film
Otvori pretragu
Košarka
20.03.2020. - 19:32

Branko Lazić: Pred rukovodstvom ABA je velika odluka

MONDO/Stefan Stojanović
Kapiten crveno-belih ima ideju kako bi sezona u ABA ligi trebalo da se završi s obzirom na to da je prekinuta zbog pandemije korona virusa.

Prekid gotovo svih sportskih takmičenja u Evropi doneo je i veliku dilemu kako završiti aktuelnu sezonu kojoj se trenutno ne nazire nastavak zbog pandemije korona virusa.

U fudbalu su se odlučili da "produže" kalendar, dok se u košarci još nije došlo do konačnog rešenja, nego od lige do lige viđamo različite interpretacije pravila. Za sada su tako u Litvaniji, Belgiji, Bosni i Hercegovini proglasili šampione po aktuelnom poretku, dok su u Sloveniji po prekidu prvenstva - odlučili da jednostavno niko ne bude šampion.

Velika dilema je i na ABA ligi... Partizan zagovara opciju proglašenja prvaka po trenutnom poretku na tabeli, dok se ostali klubovi, sem Igokee, bune takvom razrešenju situacije.

Jedan od onih koji smatra da tako nešto nije "najsrećnije rešenje" je i kapiten Crvene zvezde mts. Branko Lazić je u izjavi za današnji "Sportski žurnal" kazao da je pred rukovodstvom takmičenja velika odluka, a da on smatra da je najpametnije da se "sve poništi".

"Tu se sada otvara pitanje kako to uraditi. Da li po sadašnjem plasmanu ili da se ova godina poništi, to ne znam i nije moje... Znam da će neko reći da ovo pričam zato što smo mi na trećem mestu, ali i da sam na prvom, mislim da je najpoštenije da se ovo poništi", kazao je Branko Lazić.

"Kad sve ovo prođe, da od septembra krenemo od nule, da vidimo šta i kako. Ponavljam, ne kažem to zato što smo treći. I da smo mi trenutno prvi, isto bih razmišljao", zaključio je kapiten Zvezde.

Da li se slažete sa njim? Kažite nam u komentarima...
 

 

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci