Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
Barać
Košarka
07.11.2022. • 18:00

BARAĆ ZA ARENU: Crno-bele čeka specifičan period, Zvezda kreće sezonu ispočetka

Barać
(MN PRESS)
Košarkaški stručnjak analizirao dosadašnji deo sezone AdmiralBet ABA lige, Evrolige i NBA

Trener Mege, Marko Barać, bio je gost u studiju TV Arena sport gde je govorio o AdmiralBET ABA ligi, Megi, Crvenoj zvezdi, Partizanu i raznim dešavanjima iz košarkaškog sveta.

Na samom startu osvrnuo se na pripremni period i početak sezone svog tima:

"Pripremni period je bio izuzetno kvalitetan. Imali smo 10 utakmica i izuzev te prva, svaka sledeća je bila sve jača. Zaista puno izazova tokom leta, sve je izgledalo dosta dobro, pred kraj tih utakmica, vezao se niz najjačih ekipa, gde smo dočekali početak ABA lige sa četiri vezana poraza, od ekipa od kojih smo objektivno slabiji".

Košarkaši Partizana su u Čačku došli do pobede nad Borcem i tako ostali jedina, uz Crvenu zvezdu, ekipa u ligi sa maksimalnim učinkom:

"Nema šta, ozbiljan tim sa najboljim trenerom i beleži odlične rezultate. Izvesno je da im sledi specifičan period, ostali su bez dva pleja i bez dva centra. To su najosetljivije i najvažnije pozicije. Prema tome, videćemo kako će se to odraziti. Ono što im ide u prilog, je da nosioci igraju fantstično, pogotovo Lesor. Takođe, ja sam veliki fan tog Madara, pa ćemo videti kako će to izneti", rekao je Barać pa nastavio:

"Ledej, vrlo iskusan igrač sa ozbiljnim iskustvom igranja u raznim ligama, trebala mu je produžena adaptacija. Naneli je igrač koji golim okom donosi stabilnost, pre svega svojom selekcijom šuta koja je izvanredna. Ono što smo videli protiv Borca je da poseduje hendlerske veštini, može da bude sekundardni kreator".

Potom se osvrnuo na Crvenu zvezdu, za koju smatra da je očekuje potpuno drugačiji period:

"U Evroligi nema lakih utakmica. Zvezda je imala igrača koji, očigledno nije davao dovoljno, na sve to nedovič je bio povređen, tako da za njih kreće nova sezone. Vildoza i Nedovič su potpuno novi bekovski par, treba da pronađu svoje uloge i sigurno da oni imaju kvalitet da u oba takmičenja budu i konkurentni i dominantni. Petrušev ima veliki talenat i potencijal. Videćemo, opet sve polazi od bekova, treba pronaći novu ravnotežu".

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci