Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 07:00
Best of Atalanta 2019/2020
arenasport2
Na programu od 06:30
Pregled polusezone
arenasport3
Na programu od 05:30
Finale 2018
arenasport4
Na programu od 06:00
Best of 2017/18
arenasport5
Na programu od 06:00
Dokumentarni film
Otvori pretragu
Košarka
22.03.2020. - 11:19

ABA Amerikanci se spremaju za povratak kući, šta to znači za ligu?

MN Press
U Baru i Ljubljani se polako opraštaju od stranaca...

ABA liga se zbog pandemije korona virusa već uveliko ne igra i još uvek nije poznato kako će se sezona okončati. Do kraja regularnog dela sezone je ostalo jedno kolo, a onda i plej-of i plej-aut.

Pojedini klubovi su već predlagali moguća rešenja i njihove želje, ali neke košarkaše to neće mnogo zanimati. Naročito one iz SAD.

Razlog za to je njihova želja da se vrate u svoju domovinu i čini se da će dobar deo njih u tome i uspeti.

Tako je u subotu Cedevita Olimpija objavila da su trojica njihovih igrača već odleteli za SAD, dok se slično očekuje i u Baru.

"Predsednik KK Mornar Đorđije Pavićević okupio je sve američke internacionalce i predočio im da je klub zatražio podršku od američke ambasade, kako bi mogli da se vrate svojim domovima. Sastanku su prisustvovali i trener Mihailo Pavićević i sportski direktor Drago Spičanović", saopštio je crnogorski klub na svom Tviter profilu.

Cedevita Olimpija je saopštila da su Mikael Hopkins, Kodi Miler Mekintajer i Dominik Artis u subotu u ranim jutarnjim časovima otputovali u Sjedinjene Države.

Ovakvi potezi očigledno znače da finiš sezone nije prioritet članova ABA lige, već da se igračima omogući da budu sa svojim porodicama za vreme pandemije korona virusa.

Kada će i kako ABA liga biti nastavljena, još uvek nije poznato, ali lako bi moglo da se dogodi da timovi završe sezonu u drugačijim sastavima od onih koje su donedavno imali na raspolaganju...

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci