Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 12:15
Golden State - Denver
arenasport2
Na programu od 12:00
Sheffield - Arsenal
arenasport3
Na programu od 12:30
Pacos Ferreira - Benfica
arenasport4
Na programu od 12:00
Partizan - Vojvodina
arenasport5
Na programu od 12:00
The Price of Gold
Otvori pretragu
Gajić
Fudbal
05.03.2021. • 16:39

ZVEZDIN BEK U REPREZENTACIJI: Zna kako je igrati na velikim takmičenjima

Gajić
MN Press
Reprezentacija Srbije bi pod Draganom Stojkovićem mogla da pretrpi najveće promene na mestu desnog beka

"Orlovi" čekaju svoj prvi meč pod Draganom Stojkovićem Piksijem, a iskusni stručnjak je uneo neke novine u nacionalni tim. 

Na desnom beku je pozvao dva igrača iz domaćeg prvenstva. Jedan je već nastupao za Srbiju, a drugi je debitant. 

Milan Gajić je posle zlata sa U20 selekcijom na Svetskom prvenstvu na Novom Zelandu gledan kao sledeće rešenje po toj strani odbrane, ali se pomalo "izgubio" u Francuskoj. Potom ni u Crvenoj zvezdi nije puno igrao, ali od dolaska Dejana Stankovića na mesto trenera jedan je od najstandardnijih u timu. 

Posle 34 utakmice ove sezone sada je na spisku Dragana Stojkovića Piksija, što je za njega velika čast. 

"Presrećan sam i velika mi je čast što sam ponovo dobio poziv za nacionalni tim Srbije. Svaki igrač se potajno nada da će biti pozvan u reprezentaciju i to je za mene jedna radosna vest. Zahvalio bih se selektoru Stojkoviću na ukazanom poverenju. Radi se o legendi Crvene zvezde i srpskog fudbala, tako da je dodatna čast dobiti njegov poziv. Želeo bih da zajedno zacrtamo ciljeve i radimo na njihovom ostvarenju u narednom periodu" istakao je Milan Gajić.

On je pre svega sjajan u ofanzivnom delu igre, ističe se jakim šutom i preciznim centaršutom, ali ističe da i pored sjajne sezone ima prostora za napredak. 

"Dobra sezona je iza nas, svi zacrtani ciljevi su ostvareni. Prezadovoljan sam igrom tima i partijama koje sam pružao. Nadam se da ćemo u budućnosti nastaviti još više da se usavršavamo i unapređujemo nivo igre. U fudbalu nema vremena za odmor i svaka sledeća utakmica je najbitnija. Mi smo maksimalno skoncentrisani na postavljeni cilj, a to je dupla kruna", dodao je on. 

Na kraju je naglasio da je spreman za velike mečeve, jer ih je već igrao u dresu sa državnim grbom. 

"U mlađim reprezentativnim selekcijama sam bio učesnik i evropskih i svetskih takmičenja. Osvojio sam Svetsko prvenstvo na Novom Zelandu, tako da znam kako je igrati na velikim takmičenjima. Naravno znatno je veća odgovornost igrati za "A" selekciju, ali cilj je isti. Već u martu nas očekuju tri kvalifikacione utakmice. Treba se spremati korak po korak i težiti zacrtanom cilju a to je plasman na Svetsko prvenstvo u Kataru", podvukao je Gajić.

 

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci