• VIŠE
    _
  • ENG
| Vesti
Izdvajamo
Zvezda i Olimpijakos na tapetu UEFA zbog GRUBOSTI i RASIZMA
Izvor: Mondo | Autor: MONDO/Tanjug | Postavljeno: 03.10.2019.
Evropska fudbalska federacija pokrenula disciplinske postupke protiv beogradskih i atinskih crveno-belih, kao i...

MONDO/Stefan Stojanović

Stroga je UEFA, ali ovaj put možda i previše.

Evropska fudbalska federacija pokrenula je disciplinske postupke protiv Crvene zvezde i Olimpojakosa posle njihovog međusobnog duela u 2. kolu Lige šampiona, koji su beogradski crveno-beli dobili 3:1.


Razlog za istragu protiv Zvezde je krajnje bizaran - grubost, odnosno pet žutih kartona, dok se Olimpijakos našao na tapetu zbog navodno rasističkog ponašanja navijača i istaknutog transparenta uvredljivog sardžaja, ali ni za jedno od ta dva nije precizirano o čemu se radi. Na teret im se, takođe, stavlja kasniji izlazak na teren iz svlačionice uoči drugog poluvremena.

Disciplinska komisija UEFA će u petak razmatrati ova dva slučaja, a ukoliko zaista bude kazni, za srpskog predstavnika verovatno će to biti novčana.
 

Pod istragom su i Mančester siti, Dinamo Zagreb, Real Madrid i Briž.

Prvi jer su navijači bacali razne predmete na teren, drugi iz istog razloga, ali i zbog oštećenih stolica na Etihadu, treći zbog nešto kasnijeg početka duela sa Brižom, a četvrti zbog uvreda fudbalera Ruda Vormera na račun sudije koje su usledile posle isključenja zbog dva žuta kartona.
 

 

Izvor: MONDO/ArenaSport
<< NAZAD