Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 19:30
Pregled kola
arenasport2
Na programu od 18:00
Milwaukee - LA Clippers
arenasport3
Na programu od 18:30
Joventut - Barca
arenasport4
Na programu od 19:30
CFR Cluj - Arges
arenasport5
Na programu od 19:00
Dokumentarni film
Otvori pretragu
Karadžić, Zečević, Ćurković i Vučelić
Fudbal
23.02.2021. • 17:31

ZEČEVIĆ ZA 24SEDAM: Ne brinem za budućnost Partizana

Karadžić, Zečević, Ćurković i Vučelić
(MN Press)
Bivši gensek crno-belih podržao i izbor Dragana Stojkovića za selektora Srbije

Kada imate šansu da prozborite koju sa potpredsednikom Olimpijskog komiteta Srbije i jednim od najuticajnijih ljudi poslednjih decenija u našem sportu Žarkom Zečevićem to je onda prilika koja se ne propušta.

A razgovor sa njim možete da vodite o čemu god želite. Ovog puta na “meniju” su bile one najaktuelnije teme – izbor Dragana Stojkovića Piksija na mesto selektora fudbalske reprezentacije Srbije, situacija u “njegovom” FK Partizan i šansama naših sportista na Olimpijskim igrama, za koje tvrdi da će se, iz drugog pokušaja sigurno održati ovog leta.

Zečević je uveren da više neće biti odlaganja Olimpijskih igara, i kako je rekao za 24sedam to je stav svih relevantnih činioca: od vlade Japana do Međunarodnog olimpijskog komiteta na čelu sa Tomasom Baha.

Prošla godina je bila izuzetno teška. Ali, nisu samo sportisti trpeli, već i čitave države. Uspeli smo, na vrlo organizovan način, da koliko-toliko, našim sportistima omogućimo adekvatne pripreme i da učinimo sve da budu što je spremniji za početak Olimpijskih igara. One će sigurno biti održane u avgustu u Japanu. A nadam se da će naši sportisti biti spremni za osvajanje medalja – poručio je Zečević za 24sedam.

Zečević, Vučelić i Vazura
Foto: (MN Press)

Iako se u poslednje vreme ponovo pojavljuju glasine da bi moglo da dođe do otkazivanja OI, Zečević ovakve spekulacije “seče” u korenu.

Olimpijske igre će sigurno biti održane. Stav Međunarodnog olimpijskog komiteta je da više nema odlaganja. I nema razloga da im ne verujemo. Spremamo se kao da će se igre održati i ubeđen sam da će Japan biti domaćin najboljih sportista na svetu.

Nagađanja o broju medalja u Tokiju nije nešto čime Zečević uopšte želi da se bavi. Ovaj čovek ne licitira brojkama.

Nikad ne volim da prognoziram rezultate. Mogu samo da se nadam da će naši sportisti sigurno biti spremni da ostvare najbolje moguće rezultate i da na najbolji način reprezentuju svoju zemlju. A to su do sada bezbroj puta pokazali.

Potpredsednik Olimpijskog komiteta Srbije, ali i čovek koji je dugo bio jedna od najvažnijih figura u FK Partizan, nema dilemu ni dok priča o dolasku Dragana Stojkovića Piksija na čelo fudbalske reprezentacije Srbije.

Želim mu svu sreću. Neka bude uspešan na čelu naše reprezentacije. Mnogo znači što Piksi ima podršku čitave nacije, svih struktura, a naravno i dva naša najveća kluba. Ona mora da postoji ako želimo da napravimo dobar rezultat i plasiramo se na predstojeće Svetsko prvenstvo u Kataru. A to je cilj. Za tako nešto moramo da budemo jedinstveni. Umemo da budemo pomalo čudan narod kada je ovako nešto u pitanju, svi smatramo da smo najpametniji. Svi moraju da stanu iza Piksija i da mu pruže podršku. To je jedini način za uspeh.

Kada smo već na fudbalskom terenu, logično je bilo čuti i kako Zečević gleda na činjenicu da je poslednjih godina Partizan rezultatski daleko iza Crvene zvezde.

Partizan će opstati kao i svih ovih decenija. Ne brinem za budućnost Partizana. Uvek klubovi prolaze kroz razne faze, ali nema potrebe za nerviranje. Da, sve će biti u redu – zaključio je Zečević za 24sedam.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci