Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 06:00
Lyon - PSG
arenasport2
Na programu od 06:00
Genk - Shakhtar Donetsk
arenasport3
Na programu od 06:30
Celje - Barcelona
arenasport4
Na programu od 06:00
Panevežys - Vojvodina
arenasport5
Na programu od 06:00
Kenny
Otvori pretragu
FSS
Fudbal
22.06.2021. • 17:38

ZAJEDNICA SUPERLIGE: Inicijative svih klubova dobrodošle

FSS
(MN Press)
Organi zajednice su mesto za rešavanje sporova

Rukovodstva Crvene zvezde i Partizana sinoć su u zajedničkom saopstsenju izneli zahteve u interesu srpskog fudbala pred danšanje Skupštinu ajednice Superlige i Prve lige Srbije, koja održana u Sportskom centru FŠ u Staroj Pazovi.

"Inicijative koje su u medijima pokrenuli naši najveći klubovi Crvena zvezda i Partizan, kao i svih ostalih klubova, dobrodošle su i organi Zajednice su pravo mesto za razmatranje svih predloga usmerenih u cilju razvoja profesionalnog fudbala", navodi se u saopštenju Zajednice Superlige i Prve lige Srbije.

Kako se navodi, ocenjeno je da su organizaciono obe lige uspešno sprovedene uzimajući u obzir veoma teške uslove koje je prouzrokovala pandemija koronavirusa.

"Svi subjekti uključeni u sprovođenje takmičenja zaslužni su za uspešno okončanje sezona koje su u istoriji imale najveći broj utakmica, čak 380 utakmica i svakoj ligi", stoji u saopštenju zajednice.

Iskazano je zadovoljstvo pokrenutim projektima Zajednice koji se odnose na IT deo a koji obuhvataju Fantazi Superligu Srbije, Youtube kanal Arhive Super lige Srbije.

"Klubovi su obavešteni o uvodenju postupka licenciranja za takmičenje u Prvoj ligi Srbije kao i o intenciji koja se odnosi na smanjenje broja klubova učesnika u Super ligi Srbije i promene sistema takmičenja u narednom periodu. Takođe klubovi su upoznati sa odlukom o sistemu takmičenja za narednu sezonu i implementacijom VAR tehnologije na utakmicama Superlige Srbije", ističe se.

Navodi se i da je istovremeno inicirano je da se od FS Srbije zatraži veća zastupljenost profesionalnih klubova u izvršnim organima saveza i time podigne kvalitet saradnje u okviru fudbalskih organa.

Zajednice Superlige i Prve lige Srbije izrazile su i nadu da će se u narednoj sezoni stvoriti bolji epidemiološki uslovi koji će omogucihti prisustvo publike na stadionima i intenzivniji rad organa Zajednice.

U okviru današnje sednice izvršeno je žrebanje takmičarskih brojeva i utvrđen raspored takmičenja u Superligi Srbije i Prvoj ligi Srbije za sezonu 2021/2022.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci