Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
Luis Enrike Španija
Fudbal
24.11.2022. • 15:42

ZABRANJENO JE OPUŠTANJE: Luis Enrike stišava euforiju u Španiji

Luis Enrike Španija
TV Arena Screenshot
Meč se igra u nedelju od 20.00 časova (TV Arena 1 Premium)

Najubedljiviju, najefikasniju, i na kraju krajeva, najbolju partiju u dosadašnjem delu Mundijala u Kataru pružili su fudbaleri Španiej koji su u prvom meču grupe E savladali Kostariku 7:0.

Mnogi su skloni tvrdnji da su zbog toga igrači sa Pirineja već viđeni u eliminacionoj fazi takmičenja, ali selektor Luis Enrike strogo zabranjuje da igrači razmišljaju na taj način.

"Poveo sam u Katar 26 igrača, verujem u svakog od njih i nema problem da menjam startnih 11 iz utakmice u utakmicu. Mi smo ostvarili važnu pobedu, ali nikako ne smemo da mislimo da smo se već plasirali u dalji tok takmičenja. To je strogo zabranjeno", kaže Enrike i dodaje:

"Naredni meč igramo protiv selekcije Nemačke, koja je kvalitetan tim i nije uopšte problem ukliko nas pobede. Ne, problem će biti samo ukoliko nas pobede zato što mi mislimo da je sve završeno. Očekujem od mojih igrača da se bore i da iz utakmice u utakmicu ponavljaju partiju kao protiv Kostarike".

Neuspeh u protiv Japana (1:2) teško je pao igračima Nemačke, što znači da će u protiv Španije biti silno motivisani da se iskupe, a to je još jedan razlog zašto Luis Enrike želi da zadrži smirenost ekipe.

"Nemačka je sjajan tim, poraženi su od Japana i protiv nas će sigurno ići na pobedu Ona im je neophodna i zbog toga moramo biti fokusirani i koncentrisani svih 90 i kusur minuta. Imali smo priliku da se na zajedničkoj večeri proslavimo pobedu protiv Kostarike i već smo zaboravili tu utakmicu", ističe selektor Španije.

Utakmica između Španije i Nemačke koja predstavlja jedan od derbi mečeva kompletne grupne faze Mundijala u Kataru, na programu je u nedelju od 20.00 časova uz direktan prenos na TV Arena 1 Premium.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci