Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
Arsen Venger
Fudbal
09.12.2022. • 09:59

SP SE NEĆE IGRATI NA DVE GODINE, ALI HOĆE NA ZIMU: Arsen Venger pričao o planovima FIFA

Arsen Venger
MONDO/Stefan Stojanović
Ovo se mnogima neće svideti

Ideja o organizaciji Mundijala na svake dve godine, po svemu sudeći, neće biti usvojena, ali praksa da se on održava u zimskim mesecima hoće, kaže direktor FIFA za razvoj fudbala Arsen Venger.

Nekadašnji trener Arsenala smatra da se takmičenje u Kataru pokazalo kao dobar potez i veruje da će se u budućnosti još neko Svetsko prvenstvo održavati na zimu.

"Razmišljali smo o tome da se Mundijal igra na svake dve godine, ali očigledno je da ta ideja ne može da prođe. FIFA želi i da kontinentalni šampionati budi podjednako zastupljeni i važni, tako da je verovatno da će se od te ideje odustati", ističe Venger i dodaje:

"Ukoliko želimo da sve bude demokratski i decentralizovano, onda Svetsko prvenstvo mora da se održava i u Africi, a svima je jasno da to ne može da bude u letnjim mesecima, jer je tada tamo veoma vruće. Uostalom, sada u Katar vidimo da je Mundijal u zimskim mesecima izvodljiv, mada smo svesni da ima i svoje manjkavosti, jer mnoge selekcije nisu imali mogućnost da se na adekvatan način pripreme za ovo takmičenje. Ali, i to može da se reši boljom organizacijom".

Poslednje vesti

Poslednji video snimci