Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
Dijego Alonso
Fudbal
05.12.2022. • 11:59

ALONSO OSTAJE SELEKTOR URUGVAJA: Predsednik Saveza nagovestio ovu mogućnost

Dijego Alonso
Tanjug/(AP Photo/Aijaz Rahi)
Sve će se znati za desetak dana

Predsednik Fudbalskog saveza Urugvaja, Ignasio Alonso izjavio je da se nada kako će Dijego Alonso  posle neuspeha na Mundijalu u Kataru ostati selektor ove reprezentacije.

On je naglasio da će se sastati nadležni organi unutar fudbalske organizacije Urugvaja, ali da je po njegovom mišljenju aktuelni selektor uradio dobar posao i da bi trebalo da dobije poverenje da nastavi započeto.

"Imamo 10 dana da razmislimo o svemu, napravimo dobru analizu i videmo šta ćemo dalje. Da se samo ja pitam, Dijego bi sigurno ostao selektor jer je radio dobar posao. Samo želim da naglasim da niko u Savezu nije razgovarao sa bilo kojim drugim strčunjakom. Tek ukoliko sa aktuelnim selektorom ne bude produžena saradnja, onda ćemo misliti o drugim opcijama",reko je Alonso.

Selekcija Urugvaja je u Kataru nastupala u grupi H, gde je nakon remija protiv Južne Koreje (0:0) i poraza od Portugala (0:2), uspela da savlada Ganu (2:0), ali je to bilo premalo za prolaz u eliminacionu rundu takmičenja. Razlog leži u tome da je Južna Koreja u poslednjem kolu bila bolja od Portugala (2:1), pa je zbog bolje gol razlike zauzela drugo mesto u grupi, a Urugvaj je bio treći.

Zato se u javnosti pojavila priča kako će aktuelni selektor dobiti otkaz, a kao njegova zamena se pominje Marselo Bjelsa.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci