Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
Fudbal
13.10.2021. • 10:46

VENGER NE ODUSTAJE: "Ofsajd tehnologija" za SP u Kataru

MN Press/Profimedia
Legendarni Francuz se bori za revolucionarne promene u fudbalu

Stižu nove promene oko ofsajda! Revolucija u svetskom fudbalu stupa na snagu 2022. godine i to baš za naredno Svetsko prvenstvo.

Signalizacija ofsajda će od naredne godine biti automatizovana, najavio je Arsen Venger!

Zapravo, legendarni menadžer Arsenala, koji je sada šef za razvoj fudbala pri FIFA, već dugo se zalaže za ovu ideju i uporan je u svojoj nameri da se ona implementira tokom SP u Kataru.

Ne otkrivajući kako će to biti izvedeno sa tehničke strane, Francuz je otkrio naredne poteze FIFA.

"Postoje dobre šanse da će ofsajd biti automatizovan 2022. godine. Ja sam dužan da čuvam tajnu, ali to će biti sledeći veliki napredak u suđenju u fudbalu", rekao je Venger u utorak.

Danas se odluke povremeno donose uz pomoć pregledanja snimka u VAR sobi, uz gledanje glavnih sudija na ekranu pored terena, Venger sugeriše da bi tehnologija još više mogla da preuzme donošenje odluka.

FIFA je još prošle godine objavila da planira da razvije poluautomatizovanu tehnologiju za signalizaciju ofsajda, kako bi VAR-u dala dodazne informacije koje će pojednostaviti donošenje odluka.

Pre nekoliko dana su izašle najave promene ofsajd pravila koje bi uskoro mogle da zažive, a koje bi trebalo da dovede do postizanja većeg broja golova.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci