Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 00:00
Benfica - Standard Liège
arenasport2
Na programu od 00:00
Gent - Hoffenheim
arenasport3
Na programu od 00:30
Milan - Sparta Praha
arenasport4
Na programu od 00:00
Real Sociedad - Napoli
arenasport5
Na programu od 00:00
Crvena Zvezda - Slovan Liberec
Otvori pretragu
Fudbal
25.09.2020. • 11:09

UMETNOST PREGOVORA, ZAGREBAČKA ŠKOLA: Mamić u transfer Gvardiola ubacio klauzule koje donose bogatstvo Dinamu!

Guliver/Srdjan Stevanovic/Getty Images, Guliver/Emma Simpson/Getty Images
Detalji transfera o kome se priča...

Dinamo Zagreb prodajom supertalentovanog Joška Gvardiola nije oborio sopstveni rekord kada su u pitanju "izlazni" transferi, ali vrlo moguće da hoće u budućnosti!

Štoper koji ima samo 18 godina i za Dinamo je do sada odigrao svega 15 utakmica preseliće se u Lajpcig u transferu vrednom 16 miliona evra, međutim u ugovor je ubačeno mnogo detalja koji će uticati na to da transfer postane rekordan kada su u pitanju "modri".

Naime, prvo će Lajpcig ostaviti Gvardiola u Dinamu, s opcijom da ga "povuče" na zimu ili sledeće leto, a za svaku utakmicu u kojoj odigra najmanje 45 minuta - sledi bonus.

Takoće za svaki meč u domaćem prvenstvu plaćati 70.000 evra, a za svaku evropsku utakmicu 100.000.

Ako ne bude povreda i Gvardiol ostane u Dinamu do leta, onda će Lajpcig platiti još 2,17 miliona evra, dok bi u slučaju ulaska Dinama u grupnu fazu Lige Evrope i njegovih partija u tom takmičenju inkasirali još 600.000 evra,

Uz to će Lajpcig za svaki ulazak Lajpciga u Ligu šampiona za vreme Gvardiolovog ugovora plaćati 300.000 evra, dok od idućeg transfera Dinamu ide 20%.

Sve u svemu jasno je zašto su Mamići odbili ponudu Lidsa, iako je fiksno bila isplativija, shvativši da im se više isplati da od Gvardiola žive nekoliko godina, a da novac dobijaju u skladu s njegovim napretkom u karijeri, pošto se čini da ima osnvoa za tako nešto.

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci