Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
Petrović, Džajić, Mrkela
Fudbal
18.07.2022. • 14:51

U ZVEZDI OPREZNI POSLE ŽREBA: Poštovanje rivalima, želimo da prođemo

Petrović, Džajić, Mrkela
(MN PRESS)
Sportski direktor crveno-belih uvažava svakog prvaka države

Crvena zvezda će u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona odmeriti snage sa boljim iz dvomeča Pjunik - Didelanž, koji su na programu 2. ili 3. avgusta u Beogradu i 9. avgusta u Jerevanu ili Luksemburgu. Crveno-beli su dobro prošli na žrebu, na papiru su favoriti, ali očekivano nije bilo nekih velikih izjava iz Ljtice Bogdana.

Sportski direktor Mitar Mrkela je kao u uevk oprezan, ne krije ciljeve, ali dobro zna da je najgore da se protivnik potceni.

"Kada igramo kvalifikacije za Ligu šampiona, onda tu nema lakih protivnika. Svaki šampion države zaslužuje ogromno poštovanje i težak je rival, a takav je slučaj i sada sa Pjunikom i Didelanžom. Imaju naš respekt i maksimalno ćemo pristupiti tom dvomeču, jer znamo šta nam je činiti. U obavezi Crvene zvezde je da uvek ide na pobedu i svesni smo toga, a ostaje nam još da sačekamo da oni odigraju dvomeč i da definitivno saznamo ime rivala. Neće biti lako, ali želimo da prođemo i verujem da će ekipa uspeti to da ostvari. Dobro smo ušli u sezonu, svesni smo da nas čekaju veliki izazovi u avgustu, takođe i publika prepoznaje trenutak i sve više ljudi je na stadionu. Spremni smo za evropske izazove", rekao je Mrkela. 

Počasni predsednik kluba, legendarni Dragan Džajić smatra da je žreb bio povoljan za crveno-bele.

"Treba da budemo zadvoljoni kada se uzme u obzir koga smo sve mogli da izvučemo na žrebu, i nadam se da je i trener Stanković zadovoljan, da je i on to želeo. Iz svog iskustva mogu da kažem "prvo skoči, pa reci hop", ali dolaze dve utakmice u kojoj imamo dobru šansu da prođemo dalje i nadam se da ćemo je iskoristiti. Tu sam uvek da pružim podršku i da podelim neko iskustvo, ali što se saveta za igrače tiče tu je trener koji to radi veoma dobro. Za sada sve protiče po planu, dve pobede na startu sezone, dobro igramo i nadam se da ćemo nastaviti u ovom ritmu", rekao je Džajić.

Posle treće Zvezdine zvezde komentar o žrebu dala je i četvrta - Vladimir Petrović Pižon. Iskusi stručnjak je savetnik u stručnom štabu Dejana Stankovića.

"Potencijalni protivnici su korektni, možemo sa obe ekipe da igramo, ali ne smemo da se opustimo, jer svaki rival može da napravi problem, ako se olako shvati. Žreb je doneo ono što smo priželjkivali, jer je svakako moglo i gore. Pozitivna stvar je da je kod nas prvenstvo počelo i da igrači ulaze u formu, što se videlo i posle prve dve utakmice. U dve utakmice smo postigli devet golova i to je dobro, ali ne treba previše da hvalimo, već da nastavimo da igramo. Posle četiri utakmice, doći će i ta peta, prva evropska, i siguran sam da ćemo biti još spremniji. Samo je izuzetno bitno da nikog ne potcenimo", opominje Pižon.
 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci