Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
Leonardo Bonući
Fudbal
22.09.2022. • 16:25

VAŽNO JE DA MOGU DA SE POGLEDAM U OGLEDALO: Bonući pričao o Juventusu i o selekciji Italije

Leonardo Bonući
TV Arena Screenshot
Posle sukoba u Torinu, iskusni defanzivac će igrati za "azure" protiv Engleske

Leonardo Bonući bio je u žiži javnosti poslednjih dana jer je zbog sukoba sa trenerom Masimilijanom Alegrijem bukvalno sklonjen van tima Juventusa. Ipak, selektor Italije Roberto Manćini pozvao je prekaljenog defanzivca za poslednja dva meča u Ligi Nacija, sutra protiv Engleske u Mlanu i u ponedeljak protiv Mađarske u Budimpešti.

Nije mnogo želeo da govori o aktulenom momentu u Juventusu, ali je na pres konferenciji odgovorio i na to pitanje.

"Ova tema je više upućena treneru Juventusa nego meni. Bilo da je reč o Juventusu ili reprezentaciji Italije ja se ponašam onako kako verujem da je ispravno. Važno je da ujutru mogu da se pogledam u ogledalo i da budem svestan da sam dao sve od sebe za tim i sebe. Da li osećam nezahvalnost Juventusa? Cela karijera mi je prožeta usponima i padovima. Proživeo sam najgore trenutke u životu i ništa više ne može da me uplaši", rekao je Bonući.

Za njega je reprezentacija jkao boca sa kiseonikom.

"Kad dođem u selekciju potpuno se regenirišem. Ne danas, već tokom svih ovih 12 godina koliko igram za Italiju. Ovde mođete da udahnete svež vazduh, 10 dana radite sa grupom. I ne razmišljam dugoročno, cilj mi je uvek da se osaćm dobro i pomognem reprezentaciji dok god mogu i selektor to želi".

Pobeda nad Engleskom donela bi Italiji mogućnost da se u Budimpešti možda bore i za prvo mesto.

"Posle neuspeha u kvalifikacijama za SP, ovaj meč će nam pomoći da shvatimo da li smo na pravom putu. U fudbalu, kao i u životu, imamo prekratko pamćenje i fokusiramo se samo na ovo što nije u redu. Verujem da ova reprezentacija ima entuzijazma da prevaziđe prošlost i koncentriše se na ono što prvo sledi. Pobede donose novi entuzijazam i verujem da ćemo uz pomoć navijača moći da pobedimo selekciju koju smo savladali na Evropskom prvenstvu".

Ne veruje da će publika okrenuti leđa selekciji.

"Ko zviđdi selekciji, za mene je bezumnik jer u tom trenutku igrač predstavlja celu naciju. Očekujem pun "San Siro" i iskrenu podršku. Verujem u uspeh", zaključio je Bonući.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci