Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
Ćavi i Alba
Fudbal
22.09.2022. • 19:25

LUIS ENRIKE VERUJE ALBI: Ćavi mu zabio noć u leđa, ali ne i selektor Španije

Ćavi i Alba
Tanjug/(AP Photo/Joan Monfort)
Levi bek treća opcija u Barsi, ali igra i dalje za "crvenu furiju"

Đordi Alba je ovog leta doživeo blago rečeno šok, jer ga je trener Čavi Ernandez stavio tek na treće mesto za poziciju levog beka iza Markosa Alonsa i Baldea.

Nije znao Alba šta ga je snašlo, čak je klub pokušao da ga proda ili pozajmi Interu poslednjeg dana prelaznog roka. Našao se u društvu Pikea i Serhija Busketsa (on ipka igra) na koje klub ne računa od naredne sezone. Ali, ne predaje se.

U međuvremenu, Alba je ponovo dobio poziv selektora Španije Luisa Enrikea, koji veruje u njega bez obzira što nema minutažu u Barseloni. Uradio je selektor Španije i nekadašnji trener Barselone isto što i sa Alvarom Moratom i Danijem Karvahalom kada nisu igrali za svoje klubove. Stao je iza igrača.

Rešio je Alba da se bori na treningu za mesto u Barseloni, ali boriće se i za svoj treći Mundijal, jer mu je stalo da e nađe na spisku od 26 putnika za Katar. 

Entuzijazam je pokazao na treninzima selekcije, pa se može očekivati da zaigra pre Markosa Alonsa protiv Švajcarske u subotu. "Crvena furija" je lider Grupe "2", a trijumf nad "časovničarima" ostavio bi ih na čelu pre duela sa Portugalijom u Lisabonu koja će možda biti i presudna ako Ronaldo i ostali igrači slave u Češkoj.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci