Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
Katar 2022
Fudbal
01.04.2022. • 10:05

ŽREB ZA SP U FUDBALU: Srbija se nada srećnoj ruci Bore Milutinovića

Katar 2022
Tanjug/AP/Darko Bandic
Danas od 18 časova u Kataru biće obavljen žreb grupa za fudbalski Mundijal 2022.

Doha, prstonica Katara danas od 18 časova će biti fudbalski centar sveta jer će se obaviti žreb za Svetsko prvenstvo u fudbalu koje će se odražati od 21. novembra do 18. decembra ove godine.

Srbija se nalazi u trećem jakosnom šeširu i prizivaće malo i sreće koju joj može doneti legendarni Velibor Bora Milutinović. Nekadašnji igrač Partizana i "magični" selektor koji je pet puta uzastopno vodio pet različitih selekcija na Mundijalima (Meksiko 1986, Kostarika 1990, SAD 1994, Nigerija 1998 i Kina 2002) je uz Brazilca Kafua i Nemca Lotara Mateusa domaćin na izvlačenju grupa.

Pravila žreba su ista. Srbija ne može da se sastane sa ekipama iz trećeg šešira a oni su Senegal, Iran, Japan, Maroko, Poljska, Južna Koreja i Tunis. Selekcije sa istog kontinenta ne mogu se žrebati u istoj grupi, sem kada je reč o reprezentacija iz Evrope. "Orlovi" mogu dobiti samo još jednog rivala uz Evrope ili ako imaju malo više sreće mogu biti u jednoj od tri grupa u kojima neće biti po dve selekcije sa starog kontinenta.

Prilikom žreba prvo će se izvlačiti nosioci osam grupa, a zatim će se izvlačiti selekcije iz drugog, trećeg i na kraju četvrtog šešira.

U prvom šeširu su sem domaćina Katara, koji je sigurno želja svih u žrebu, Brazil, Belgija, Francuska, Argentina, Engleska, Španija i Portugal.

U drugom su Meksiko, Holandija, Danska, Nemačka, Urugvaj, Švajcarska, SAD i Hrvatska, a u četvrtom Kanada, Kamerun, Gana, Saudijska Arabija, Ekvador i pobednici preostala tri baraža - Peru – Australija/UAE, Kostarika – Novi Zeland i Vels – Ukrajina/Škotska.

Za Srbiju bi bilo idealno možda da bude u grupi sa domaćinom Katarom, Švajcarskom i Kostarikom, a svakako najteža grupa bila bi Brazil, Srbija, Nemačka, Kamerun.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci