Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
Partizan
Fudbal
20.01.2023. • 20:00

STRELCI PARTIZANA, JEVREMOVIĆ I ILIĆ POSLE MLADOSTI: Golovi su motivacija za dalji napredak

Partizan
FK Partizan
"Dosta smo istrčali i borili se do kraja"

Posle druge kontrolne utakmice koju su crno-beli igrali u četvrtak sa ekipom Ahmeta iz Groznog, šef Gordan Petrić je želeo da veću minutažu da igračima iz omladinske selekcije Partizana i FK Teleoptik koji su sa prvim timom na pripremama.

Među startnih jedanaest, u utakmici koja je igrana sa ekipom Mladosti iz Lučana, našli su se Gočmanac, Subotić, Ilić, Šehović, Belić, Stjepanović, Pantić, Diabate, Jevremović, Jović i Baždar.

Prva dva gola za Partizan postigli su upravo biseri Partizanove škole – Mihajlo Ilić i Janko Jevremović, dok su u drugom poluvremenu, umesto Pantića, Jovića, Baždara i Diabatea ušli Vanja Vlahović, Miloš Jojić, Đorđe Petrović i Mihajlo Petković.

U žaru borbe, mladi Petković je zadobio udarac usled kojeg je morao da napusti igru, te su crno-beli odigrali gotovo celo drugo poluvreme sa igračem manje.

Posle uzbudljivih 90 minuta igre, utakmica je završena rezultatom 2:2.

Nakon utakmice, svoje utiske je izneo strelac prvog gola – Mihajlo Ilić

"Bila mi je baš velika čast da postignem prvenac za voljeni tim, to je najlepši osećaj posle debija za Partizan. Bila je ovo zahtevna utakmica za sve nas, pogotovo u drugom poluvremenu, gde smo bili sa igračem manje. Ali i sa 10 igrača u polju smo uspeli da izjednačimo. Zbog Ćićkove povrede (prim.aut – Mihajlo Petković), morali smo da improvizujemo u odbrani pa su se Vanja Vlahović i Đole Petrović spuštali da pomognu i na kraju smo nekako uspeli i da izjednačimo", kaže mladi Ilić.

Istakao je i da mladim igračima nedostaje iskustvo igranja na seniorskom nivou.

"Pa, verovatno sigurnost i iskustvo koje još nismo dovoljno stekli, ali tu su stariji igrači da nam pomognu u tome. Polako se svi privikavamo i pripremamo za taj sledeći korak. Gol je definitivno motivacija da nastavim".

I sa igračem manje, crno-beli se nisu predavali, a nagrada je stigla u 75. minutu kada je Jevremović postigao gol za izjednačenje i time postavio konačan rezultat utakmice. Nakon utakmice, istakao je sledeće:

"Drugo poluvreme je bilo mnogo teže jer se Mihajlo Petković povredio već na početku drugog poluvremena, pa smo igrali sa igračem manje do kraja. Dosta smo istrčali, borili se, dali sve od sebe, drugi gol je nagrada koju smo, mislim, zaslužili. Ipak, sa igračem manje, zaista je bilo teško izdržati jak ritam utakmice".

Prva informacija medicinske službe Partizana je da Mihajlo Petković nije teže povređen, što je svakako srećna okolnost za igrače i ceo stručni štab na čelu sa šefom Petrićem.

Crno-beli sutra nastavljaju po ustaljenom rasporedu sa po dva treninga dnevno.
 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci