Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 16:00
Urugvaj - Čile
arenasport2
Na programu od 17:00
Rev Group Grand Prix
arenasport3
Na programu od 16:00
Nice - Lyon
arenasport4
Na programu od 17:00
Sloboda - Borac
arenasport5
Na programu od 17:30
Cease Fire Massacre
Otvori pretragu
Fudbal
23.06.2020. • 21:01

SVI DETALJI ugovora Spiridonovića i Zvezde: Da li je ovo realna cena?

Nikola Mitić/FK Crvena zvezda/Facebook
Očekujemo mnogo poteza Crvene zvezde ovog leta, a kako vam se dopada prvi? Objavljujemo nezvanične podatke o zaradi koju će Spiridonović imati u Ljutice Bogdana.

/pišu: Milutin Vujičić i Jovan Terzić/

Crvena zvezda je tri dana po proslavi šampionske titule predstavila i prvo pojačanje za 2020/21.

U pitanju je austrijsko-srpski krilni fudbaler Srđan Spiridonović (26) koji stiže iz Pogona, a koji je jedno vreme bio i na meti Partizana, međutim dve strane se nisu dogovorile dok je "Spidi" nastupao u Grčkoj za Panionios.

Kao što i sam nadimak govori, Spiridonovića pre svega odlikuje brzina i dobar udarac sa distance, a u Zvezdi će biti konkurencija krilima, pošto se podjednako dobro služi levom i desnom nogom.

Spiridonović je potpisao trogodišnji ugovor sa Zvezdom u društvu predsednika Svetozara Mijailovića i Mitra Mrkele, a kako MONDO nezvanično saznaje za njega je poljskom Pogonu plaćeno obeštećenje od 250 hiljada evra.

Njegova godišnja plata će iznositi 250 hiljada evra, a uz to postoji i "bonus klauzula" koja kaže da će mu Zvezda plaćati još 100.000 evra za svaku godinu ugovora u kojoj ostane u klubu.

Tačnije, ako bude u klubu posle 1. septembra, Zvezda će mu isplatiti bonus.

Srđan Spiridonović poseduje srpski i austrijski pasoš, tako da neće biti računat u kvotu za inostrane fudbalere, a u dosadašnjem delu karijere igrao je za Rapid i Austriju iz Beča, Vićencu, Mesinu, Admiru Vaker, Panionos i Pogon.

Ove sezone bio je vrlo dobar i doprineo je klubu iz Šćećina sa šest golova i tri asistencije, ali je "precrtan" ubrzo posle pauze zbog toga što je želeo da progura transfer u Crvenu zvezdu.

Osim njega, Crvena zvezda intenzivno pregovara sa Aleksandrom Kataijem, velika želja Dejana Stankovića je i napadač Anderson Silva iz Famalikaoa, dok je na radaru i defanzivni vezista Ogenji Onazi koji krajem meseca postaje slobodan agent.

Spiridonović je prvo od verovatno nekoliko pojačanja koje će Zvezda dovesti ovog leta, a dosta toga zavisiće i od "izlaznih transfera" pošto je potrebno obezbediti novac za nova ulaganja.

 

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci