Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 23:30
Hall of Fame Ceremony 2020 & 2021
arenasport2
Na programu od 23:30
Partizan - Voždovac
arenasport3
Na programu od 23:45
Juventus - Inter
arenasport4
Na programu od 23:00
Srbija - Severna Makedonija
arenasport5
Na programu od 22:30
Hawaiian - The legend of Eddie Aikau
Otvori pretragu
Asano Stanojević
Fudbal
04.05.2021. • 15:00

STANOJE O ASANU: U Japanu kada zakasni voz, šef stanice izvrši samoubistvo

Asano Stanojević
MNPress
Trener crno-belih govorio o odlasku Japanca

Partizan u sredu (16h, TV Arena sport 1) igra protiv TSC-a, ali s obzirom da je Zvezda već šampion i da crno-beli ne mogu do prvog mesta - u prvom planu je slučaj Takuma Asano.

Japanac je jednostrano raskinuo ugovor sa Partizanom i odleteo u domovinu, a svi u Humskoj ostali su u šoku zbog tog poteza. Partizan je najavio tužbu kod FIFA, burno su reagovali Vladimir Stojković i Lazar Marković, kao i direktor Ivica Iliev, dok je smirenijim tonom govorio Aleksandar Stanojević.

"Ja bih poslednji put pričao o Asanu, to je bio šok za nas i voleo bih da danas stavimo tačku na priču na tome...", počeo je Stanojević na konferenciji za medije.

"Utiče dosta na nas, imao je uticaj na našu igru, videćemo kako ćemo izgledati bez njega, moraćemo kroz treninge i ostalo. Imali smo agresivnost i transformaciju sa njim, dosta smo izgubili kao tim, videćemo kako ćemo to rešiti. Verovatno nas čeka drugačiji sistem igre".

Kakva je atmosfera u timu posle odlaska Asana?

"Znate šta, sama činjenica da je otišao iznenada je bila šok za nas. Igrači su dali izjave da su razočarani i razumem ih zato što znam koliko ga vole i veruju u njega. S te strane ih zaista razumem, ovo je početni šok, ali mi smo Partizan i imamo još dosta igrača da ćemo ovo prebroditi. Lično, nikad o Asanu neću reći lošu reč jer je bio izuzetan profesionalac kakvog nikada nisam upoznao. Nije nam prijatno, ali razumem kulturološke različitosti. Imao je mogućnost da priča, nije pričao, nije obavestio da hoće da raskine, jedino je to strana gde imam zamerku", rekao je Stanojević i dodao:

"Svi smo različiti, igrači moraju da shvate da je to druga kultura, ako tamo voz zakasni dva minuta - šef stanice izvrši samoubistvo".

Stanojević je dodao i da Asanu zamera jedino što nije upozorio klub da će raskinuti ugovor ako ne dođe do isplate zaostalih dugovanja, pošto su ranije to radili već drugi igrači.

Za kraj konferencije za medije "posvećene Asanu" rekao je da bi voleo da ovo bude i poslednji put da je govorio o Japancu, pošto želi da se njegova ekipa i on u potpunosti fokusiraju na finiš sezone i zakazano finale Kupa Srbije sa Zvezdom.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci