Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 02:00
Milwaukee - Miami
arenasport2
Na programu od 03:30
Lokomotiva - Osijek
arenasport3
Na programu od 02:30
Rangers - Aberdeen
arenasport4
Na programu od 03:30
Great sporting moments
arenasport5
Na programu od 02:30
Winning Time
Otvori pretragu
Takuma Asano
Fudbal
04.05.2021. • 16:22

SELEKTOR JAPANA BRANI ASANA: Takuma nije izdajnik

Takuma Asano
MN Press
Hadžime Morijasu dao podršku zemljaku nakon odlaska iz Humske

Odlazak Takume Asana iz Partizana privukao je veliku pažnju japanskih medija. Čak i ako je gašenjem telefona sprečio i ono malo kontakta sa Beogradom i Partizanom što je imao dok je bio u Humskoj, japanski reprezentativac iz tamošnjih medija može da dobije jasnu sliku svega što se dešava u njegovom bivšem klubu posle odluke da jednostrano prekine saradnju.

Gotovo svi mediji su preneli agencijske izveštaje iz Beograda i izjave Vladimira Stojkovića i Lazara Markovića, koji su naglasili da su iznenađeni postupkom dojučerašnjeg saigrača i da takav način odlaska smatraju izdajom. Zbog toga je čak danas reagovao i selektor Hadžime Morijasu:

Iz svog iskustva znam da Takuma nije osoba koja izdaje saigrače ili svoju ekipu. On je dobar čovek. Želeo bih da pružim podršku Asano onoliko koliko sam sad u stanju. On je kandidat za reprezentaciju i ako je moguće želeo bih da razgovaramo o mom izboru za kraj maja. Ne mogu da pričam o njegovom ugovoru. Nije mi jasno šta će se dešavati, ali voleo bih da se što pre reši – rekao je Morijasu koji je trenirao Asana od trenutka kada je postao profesionalac u Hirošimi.

Japanci prenose da nameru Partizana da ovaj problem sa Asanom isteraju na čistac pred FIFA arbitražom i da će u slučaju njegovog odlaska u drugi klub tražiti obeštećenje od tri miliona evra. Takođe, publicitet su dobili i sagovornici srpskih medija koji su pokazali razumevanje sa postupak Japanca, pa se tako prenosi izjava Ivana Golca, ubeđenog da su ovde stvari prilično jasne i na strani Asana koji nije dobio zarađeno

Poslednje vesti

Poslednji video snimci