Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 12:15
Golden State - Denver
arenasport2
Na programu od 12:00
Sheffield - Arsenal
arenasport3
Na programu od 12:30
Pacos Ferreira - Benfica
arenasport4
Na programu od 12:00
Partizan - Vojvodina
arenasport5
Na programu od 12:00
The Price of Gold
Otvori pretragu
Suma
Fudbal
06.03.2021. • 17:18

SEJDUBA, SAD SI LEGENDA PARTIZANA! Suma u probranom društvu velikih imena

Suma
FK Partizan/Miroslav Todorović
Klub je sa igračem obeležio važan trenutak

Sejduba Suma je u istoriji Partizana! On je tek treći stranac koji je odigrao više od 100 utakmica za crno-bele, zbog čega mu je klub odao počast.

Generalni direktor Partizana Miloš Vazura, u društvu trenera Aleksandra Stanojevića i Ivice Ilieva uručio je Sumi uramljen dres sa brojem 100 i potpisima celog tima.

Jedini stranci koji su odigrali više utakmica za Partizan su pravi ljubimci navijača: Lamin Dijara sa 151 nastupom, i Almami Moreira sa 132.

"Ponosan sam na ovaj broj utakmica iz više razloga. Prvo što sam tek treći stranac po broju utakmica tokom cele istorije kluba, a potom što su i moji saigrači, takođe velika fudbalska imena, ponikli u ovoj školi, takođe upisali više od sto utakmica. To govori i o mom kontinuitetu za ovih nekoliko godina u crno-belom dresu. Partizan je od kada sam došao za mene bio veliki izazov. Tu sam proveo lepe i nekad manje lepe trenutke. One manje lepe svi zaboravljamo, a golovi, pobede i slavlja se pamte. Zato mi je drago što sam na ovaj način zaokružio ovih četiri-pet godina koliko sam ovde. Idemo dalje ka novim ciljevima!", rekao je Suma.

On tačno zna i koja mu je omiljena utakmica u Partizanu i zašto.

"Kao omiljenu utakmicu izdvajam gostovanje Mančester junajtedu. Mogli smo da pobedimo u Beogradu, ali kada izađete na Old Traford prođe vas jeza i shvatite na kom je to nivou i gde se vi u tom trenutku nalazite", objasnio je Gvinejac.

Vazura je pohvalio Sumu i rekao da klub od prvog dana veruje u njega.

"Suma od prvog dana ima naše veliko poverenje koje je i opravdao svojim igrama na terenu. Nije mu bilo nekada lako da ponese i podnese veliki pritisak koji klub nosi sa sobom. Ali, na kraju se izborio. Velika je stvar kada se vaše ime upiše u veliku istoriju kluba kao što je Partizan, gde su samo dva stranca dostigla taj broj utakmica. Iz tog razloga smo želeli da mu danas posebno uručimo priznanje, dres Kluba 100 i na taj način se, u ime svih nas, još jednom zahvalimo na svemu što je uradio", rekao je Vazura.

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci