Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 03:00
Utah - New Orleans
arenasport2
Na programu od 04:30
Hrvatska - Katar
arenasport3
Na programu od 04:00
Portimonense - Belenenses
arenasport4
Na programu od 04:00
Voluntari - UTA Arad
arenasport5
Na programu od 05:00
Belongs To Us
Otvori pretragu
Fudbal
15.01.2020. • 10:41

Sadik: Novac ne donosi sreću, sreću sam našao u Partizanu (VIDEO)

TV Partizan/screenshot/Mondo
Napadač Partizana Umar Sadik sa osmehom na licu na pripremama u Turskoj. O cimerima, dosadašnjem vremenu u crno-belom timu, o srpskom jeziku...

"Sadiče, znaš li nešto da kažeš na srpskom jeziku?"

"Najvažnije je ovo: CRNO-BELI", rekao je, sa osmehom na licu, simpatični Nigerijac koji je i ovime pokazao da mu je odluka da dođe u Partizan bila pun pogodak u dosadašnjoj karijeri i koliko se, zapravo, vezao za beogradski klub.

Kada je došao u Partizan i posle prvih igara, mnogi su ga omalovažavali, nazivali ga raznim pogrdnim nadimcima, ali je u njega verovao Savo Milošević i stručni štab, kao i Ivica Iliev. Izdržali su i on i oni sav pritisak, Savo mu je davao podršku, minutažu i malo po malo, Sadik je "rastao", sazrevao, i kao igrač i kao čovek, i sada se za njega raspituju mnogi klubovi.

U leksikon intervjuu za TV Partizan, Sadik je između ostalog rekao da mu je proteklih 6 meseci u Partizanu "najbolje iskustvo koje je imao otkako je počeo da igra fudbal"

Pa onda ova rečenica:

"Svaki put kad istrčim na teren i zaigram sa ovim timom ja sam SREĆAN, da nosim crno-beli dres".

Jedno od pitanja je bilo i u vezi sa velikim interesovanjem. "Sadik, priča se o milionima kad si ti u pitanju", rekla mu je portparolka kluba Biljana Obradović.

"Milioni?! Daješ mi milione?! (smeh)", odgovorio je Sadik, a onda se uozbiljio: "Nikad se ne zna šta budućnost donosi. Za mene je sada ovo sve dobro, ali imam utisak da nisam dao sve, mislim da mogu još bolje. Svaki put kad igram sa ovim momcima ovde ja se osećam srećnim, ali nikad se ne zna šta će biti sutra... Sada uživam u ovom trenutku, druženju sa ovim momcima i svim fantastičnim ljudima oko tima".

Sreća ili milioni?

"Da budem iskren, napravio sam dobar ugovor i pre nego što sam došao u Partizan, kad sam bio 19-godišnjak, 20-godišnjak, ali novac nije važan, on ne donosi sreću. Ovde sam NAŠAO SREĆU".

Odgovarao je i na neka nefudbalska pitanja, recimo o cimerima.

"Svi sa kojima delim sobu su fantastični. Sa Asanom sam cimer u Sportskom centru 'Teleoptik', a kada igramo na gostovanjima, tad sam sa Sumom. Sa Asanom komuniciram na engleskom jeziku, ali moram da govorim polako da bi me on nešto razumeo. Sa Sumom pričam na engleskom, ali problem je u tome što on 'visi' na telefonu i ima slušalice na ušima i tek kad ih skine, možemo da pričamo. Ali, ja znam kako sa njim (smeh)", rekao je Sadik.

Najteži trenutak?

Nije bilo dileme za odgovor na ovo pitanje. "Kad smo se vratili iz Holandije, posle utakmice sa AZ Alkmarom. Nismo to zaslužili...".

O "večitom derbiju"?

"Nisam bio uplašen, ali ovo je stvarno nešto drugačije od svega što sam video. Ludnica, a najbolje je što smo pobedili".

POGLEDAJTE CEO INTERVJU SA SIMPATIČNIM NIGERIJCEM

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci