Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 01:15
UCL arhiva
arenasport2
Na programu od 01:15
Juventus - Dynamo Kyiv
arenasport3
Na programu od 00:00
Real Madrid - Baskonia
arenasport4
Na programu od 01:00
Club Brugge - Zenit
arenasport5
Na programu od 00:00
Dokumentarni film
Otvori pretragu
Stanojević
Fudbal
22.11.2020. • 20:04

ZDRAVKO JOKIĆ: Preblag kontakt nad Markovićem, Zvezdin penal čist!

Stanojević
(MN Press)
Bavili smo se spornim situacijama 15. kola Superlige

Sudijski eskpert Zdravko jokić bio je gost u studiju TV Arene Sport. Njegov zadatak bio je da oceni suđenje i raščisti sporne situacije tekućeg kola Superlige.

Prvo su pušteni kadrovi sa meča Proletera i Partizana, odnosno, situacija kada su igrači crno-belih tražili jedanaesterac:

-Kontakt je sastavni deo igre i  samo kontakt koji onemogućava napredovanje igrača. Evidentno je da je bilo kontakta, ali intenzitet nije bio dovoljno jak da bi ga poremetio i ništa nije uticalo na njegovo dalje kretanje.

Potom smo se posvetili spornim situacijama na utakmici Vojvodine i Crvene zvezde. Igrači Vojvodine su u dva navrata tražili penal za svoj tim:

-Što se tiče prve situacije, kontakt se desio van kaznenog prostora. Ja sam prvo pomislio da je to bio udarac ali sad nisam siguran da li ga je zakačio uopšte. Žuti karton je odgovarajuća kazna, pogotovo jer on nije imao protivničkog igrača u vidokrugu.

-U drugoj situaciji situacija je dosta jasnija. Eraković ne pravi kontakt i obe noge su mu na zemlji i sudija je dobro procenio, nema penala.

Penal za Zvezdu:

-Dobar položaj sudije i penal je čist.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci