Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 19:30
Mačva - Voždovac
arenasport2
Na programu od 21:00
Puskás - Ferencvaros
arenasport3
Na programu od 20:00
Pregled
arenasport4
Na programu od 21:00
Partizan NIS - Cibona
arenasport5
Na programu od 21:00
Dokumentarni film
Otvori pretragu
Fudbal
21.05.2020. - 09:44

Optuženi za ubistvo navijača Partizana OSLOBOĐENI

YouTube/screenshot/Grobari.net
Ovu informaciju je preko društvenih mreža objavila sestra navijača Partizana Aleksandra Pantića koji je ubijen pre godinu i po dana u Bijeljini. Advokat optuženih potvrdio informaciju.

Pantić je ubijen u tuči navijača Partizana i Crvene zvezde u Bijeljini polovinom septembra 2018. godine.

On je sa povredama opasnim po život tada transportovan za Beograd, ali je preminuo u kolima hitne pomoći kod Sremske Mitrovice, dok je B. K. (33) tada teško povređen. Povod za tuču, kako je tada javila bijelinjska televizija BN, bio je taj što su pojedini grafiti bili brisani po gradu, pa su navijačke grupe zakazale obračun.

ISTOG DANA, NOVI SUKOB DELIJA I GROBARA: OPET ZBOG GRAFITA!

Bijeljinska policija tada je uhapsila 19 osoba zbog sumnje da su učestvovale u tuči.

Aleksandra Pantić, sestra ubijenog navijača Partizana, objavila je na društvenim mrežama da je sud oslobodio sve optužene za učestvovanje u ubistvu njenog brata i zapitala se da se li se njen brat "sam ubio udaranjem lopate u glavu ili nije ubijen uopšte".

Pred Okružnim sudom u Bijeljini bili su optuženi navijači Crvene zvezde Marko Zarić zvani "Čupo" i Petar Bujinović.

"Danas je doneta oslobađujuća presuda Okružnog suda u Bijeljini u ovom slučaju. Sud je utvrdio da nije dokazano da su Marko Zarić i Petar Bujinović izvršioci ubistva", potvrdio je našem portalu advokat glavnooptuženog Petko Budiša.

Prema optužnici, dogovorena tuča dve grupe navijača dogodila se 15. septembra 2018. godine oko 15 minuta posle ponoći u mestu Dvorovi, grad Bijeljina, na parkingu hotela "Sveti Stefan".

"Kada su navijači FK Crvena Zvezda došli na parking prostor ispred hotela, najpre su se raspodelili po grupama i čekali dolazak navijača Partizana. Kada su došli, krenuli su jedni prema drugima. Marko Zarić je pesnicom udario Aleksandra Pantića u glavu, nakon čega je Pantić pao na tlo. Potom su Zarić i Bujinović drvenim motkama udarali Pantića u predelu glave u nameri da ga ubiju", navedeno je u optužnici.

Pantić je zadobio teške povrede glave, vitalnih moždanih centara usled kojih je preminuo na putu u Klinički centar Srbije.

Motiv dogovorenog obračuna u kojem je najmlađi učesnik imao 17, a najstariji 45 godina, bio je prekrečni grafit. Nakon toga je dogovorena tuča, u kojoj je učestvovalo 20 navijača, objavili su tada lokalni mediji.

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci