Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 02:00
Milwaukee - Miami
arenasport2
Na programu od 03:30
Lokomotiva - Osijek
arenasport3
Na programu od 02:30
Rangers - Aberdeen
arenasport4
Na programu od 04:00
Western United - Sydney FC
arenasport5
Na programu od 04:00
Four Days in October
Otvori pretragu
Gelor Kanga
Fudbal
04.05.2021. • 16:39

NOVI DOKAZ PROTIV KANGE! Isplivala fotografija iz 2006. godine

Gelor Kanga
MN Press
Iz DR Kongo stižu nove činjenice o poreklu fudbalera Crvene zvezde.

O slučaju fudbalera crveno-belih i dalje stižu nove informacije.

Nedavno je isplivala vest da se Gelor Kanga zapravo zove Kiaku-Kiaku Kianga i da je rođen 1985. a ne 1990. godine i to u Kongu umesto u Gabonu kako mu piše u krštenici.

Fudbalski savez DR Kongo ima i fotografiju kao dokaz!

Fotografija ukazuje da je Kanga 2006. godine igrao u DR Kongo, što se navodi kao veliki dokaz u tužbi tog fudbalskog saveza protiv saveza Gabona, za čiju reprezentaciju nastupa fudbaler Crvene zvezde.

Priča je otišla toliko daleko da se u nju uključio i predsednik Gabona Ali Bongo Ondimba koji je obavio razgovor sa selektorom fudbalske reprezentacije Patrisom Neveom.

Iz Konga su objavili fotografiju na kojoj je Kanga u dresu AS Odi u Kinšasi 2006. godine kada bi, po njihovim tvrdnjama, Kanga trebalo da ima 21 godinu, a ne 16, što bi bio slučaj po njegovim aktuelnim dokumentima.

Ova priča naročito je važna ne samo zbog mogućeg kažnjavanja fudbalera ukoliko se dokaže krivim, već i zbog činjenice da bi u tom slučaju Gabon bio izbačen sa Kupa afričkih nacija koji se održava početkom 2022. godine.

To bi moglo da bude vrlo važno upravo za DR Kongo, selekciju koja je nauštrb Gabona ostala bez plasmana na završni turnir...

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci