Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 02:00
Milwaukee - Miami
arenasport2
Na programu od 03:30
Lokomotiva - Osijek
arenasport3
Na programu od 02:30
Rangers - Aberdeen
arenasport4
Na programu od 03:30
Great sporting moments
arenasport5
Na programu od 02:30
Winning Time
Otvori pretragu
Stanković
Fudbal
04.05.2021. • 18:51

NEMA OPUŠTANJA: Stanković traži maksimalnu koncentraciju

Stanković
MN Press
Zvezda sutra gostuje Radu na Banjici (18.05h, TV Arena sport 1)

Crvena zvezda naredni meč igra sutra protiv ekipe Rada (18.05h, TV Arena sport 1), a dok su crveno-beli osigurali titulu ekipa sa Banjice se bori za opstanak. 

Trener Dejan Stanković je svestan da u ovakvim utakmicama može doći do opuštanja, ali on je pred meč podvukao da sezona traje još punih mesec dana. 

- Kada se dođe do jednog cilja sigurno da možemo da očekujemo pad koncentracije, na tome ćemo raditi i to nam je prvi zadatak, jer sezona traje još mesec dana. Igrači moraju na pravi način da pristupe obavezama, zbog njih samih, da ne bi došli u rizik od mogućih povreda, jer pad koncentracije obično vodi takvim situacijama. Moja obaveza je da držimo koncentraciju do poslednjeg dana treninga, poslednje utakmice i da budemo pravi. Ne želim opuštanje, nije to u našem mentalitetu, na tome smo radili već više od godinu dana, da na svakoj utakmici budemo oni pravi i pristupimo kao da se radi o finalu, tako će biti i sada - istakao je Stanković.

Prethodni meč ove dve ekipe igrale su u kupu i Crvena zvezda je tu uspela da prođe dalje posle preokreta.

Bitno je da smo pobedili i prošli u narednu fazu takmičenja Kupa Srbije, voleo bih da se ponovi taj rezultat i da uzmemo tri boda. Kup smo igrali dva dana posle prvenstvene utakmice, imali dosta promena u ekipi, uspeli smo da preokrenemo, pokazali jak karakter i Zvezda je bila čvrsta ekipa na terenu, to očekujem i sutra

On je otkrio da Aleksandar Katai neće biti na raspolaganju za ovaj meč, a osvrnuo se i na rad igrača koji su trenutno u omladinskoj školi. 

- Govorio sam već o momcima koji stasavaju u našoj Omladinskoj školi. Ne možeš nekog da priključiš timu usred sezone. Klub i ja imamo jedan stav po pitanju toga, da momci treba da prođu pripreme, uđu u sistem treninga, takmičenja, rada, pa tek onda da zaigraju. Ukoliko oni samo debituju, a ne nastave da igraju, time ništa nismo dobili. Jednostavno kada uđu u tim tu treba i da ostanu kao što su to učinili Nikolić, Petrović, Eraković i Gavrić, da ostanu i budu nosioci igre. Sve igrače koji se nalaze u prvom timu gledam kao standardne, ako ću nešto i da menjam to neće uticati na naše ciljeve i rezultate. Radi se o momcima koji su spremni, željni igre, biće malo promena, ali ne dramatičnih - naglasio je Stanković i otkrio da Ričard Odada trenutno nije sa timom. 

Odada je tražio dozvolu da ode u Keniju, mi smo ga pustili, u pitanju su privatni razlozi.

Za sada se šef struke Crvene zvezde ne bavi pojačanjima za narednu sezonu, jer ova još uvek nije gotova. 

"Ne razmišljam o pričama koje se tiču mogućih pojačanja. Imam čime da se bavim, na to sam fokusiran 100 odsto. Znam kako je kada dođe prelazni rok, svašta se piše, a od pisanja do realizacije je svetlosna godina - zaključio je Stanković.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci