Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 04:30
Danska - Hrvatska
arenasport2
Na programu od 04:00
Fluminense - Botafogo
arenasport3
Na programu od 04:00
Lokomotiva - Šibenik
arenasport4
Na programu od 04:00
Farense - Porto
arenasport5
Na programu od 05:00
Dokumentarni film
Otvori pretragu
Fudbal
18.06.2020. • 09:56

Liga šampiona i Liga Evrope pred punim tribinama? Evo šta kaže Čeferin

MONDO/Stefan Stojanović
Predsednik UEFA misli i na navijače u najjačim evropskim takmičenjima

Evropska fudbalska federacija (UEFA) donela je posle dugo iščekivanog sastanka odluku o nastavku Lige šampiona i Lige Evrope ove sezone. Nakon prekida u martu zbog pandemije korona virusa odlučeno je da ta takmičenja budu nastavljena u avgustu, kao fajnal-ejt turniri.

Liga šampiona će se igrati u Lisabonu, a Liga Evrope u četiri nemačka grada (Keln, Dizeldorf, Duizburg i Gelzenkirhen), nakon što se nekoliko dana ranije pred početak turnira odigraju preostale utakmice osmine finala.

Aleksandar Čeferin, predsednik UEFA, rekao je da je oduđevljen zbog toga što je pronažen model da se takmičenja nastave.

Ipak, ostalo je otvoreno još jedno veliko pitanje - za koga će se igrati ti mečevi? Odnosno, najavljeno je da će naknadno biti donesena odluka o tome da li će mečevima u najjačim klupskim evropskim takmičenjima moći da prisustvuju navijači.

Trenutno, u nekim evropskim ligama, koje su nastavile da se igraju, poput Srbije, publici je omogućeno da prisustvuje mečevima, dok je u zemljama poput Nemačke, u kojoj treba da se igraju mečevi Lige Evrope, navijačima zabranjen ulazak na stadione.

"Još nismo doneli odluku da li će se igrati sa ili bez navijača, a to bi trebalo da bude poznato do sredine jula", najavio je Čeferin.

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci