Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 16:30
Kiel - Telekom Veszprem
arenasport2
Na programu od 16:00
Inter - Juventus, The Best of
arenasport3
Na programu od 16:30
Nice - Lyon, The Best of
arenasport4
Na programu od 16:00
Čukarički - Radnički
arenasport5
Na programu od 17:00
Mysteries of Jules Rimet Trophy
arenasport1x2
Na programu od 06:00
arenasport6
Na programu od 16:00
Lille - Sevilla
arenasport7
Na programu od 16:00
Atalanta - Olympiacos
arenasport8
Na programu od 16:00
Brooklyn - Utah
arenapremium1
Na programu od 16:00
Crvena Zvezda - Bravo
arenapremium2
Na programu od 16:00
Draft
arenapremium3
Na programu od 16:30
Boston - Golden State, G4
Otvori pretragu
Jokić
Fudbal
17.05.2022. • 22:00

JOKIĆ ANALIZIRAO SUĐENJE: Napredak nije oštećen, Eraković je povlačio ruku

Jokić
(MN PRESS)
Analiza spornih situacija i odluka u emisiji ''Pregled kola''

Sudijski ekspert, Zdravko Jokić, je u emisiji ''Pregled kola'' za gledaoce TV Arene sport analizirao sporne situacije u protklom kolu Linglong Superlige Srbije.

Najpre se osvrnuo na meč u Kruševcu, gde su se sastali Napredak i Crvena zvezda (0:1). Prvo je analizirao da li je trebalo svirati jedanaesterac nad Aleksandrom Kataijem i da li je trebalo pokazati žuti karton Dejanu Stankoviću zbog protesta:

''U ovoj situaciji ovaj start nije za kazneni udarac jer crveni igrač drži nogu na zemlji, a Katai dolazi do njega. Sudija je bio blizu i bio je dobro postavljen. Noga je statična i tu prekršaja nema, a žuti karton ne treba da dobije Stanković, već Ivanić koji žustro protestuje'', kaže Jokić, pa ističe da je nešto kasnije i Milan Rodić zaslužio javnu opomenu:

''Bio je to čist faul. Rodić kasni, podiže nogu, kači igrača i sapliće ga. To je sprečavanje obećavajućeg napada saplitanjem što je za žuti karton''.

LINGLONG SUPERLIGA SRBIJE (36. kolo): Napredak - Crvena zvezda 0:1 / 15.05.2022.

Situacija koja je izazvala najviše polemike bilo je nesporno igranje rukom Strahinje Erakovića u Kruševcu, koje nije uzrokovalo jedanaesterac, za šta Jokić smatra da je bila ispravna odluka:

''Eraković sklanja i vuče ruku prema telu, što znači da ga ne pravi većim, već povlači ruku i ne štiti prostor nego telo. Da je on širio ruku to bi bilo drugačije i tu je sudija dobro procenio da nema namerne igre rukom''.

Zvezdi je poništen jedan pogodak zbog nedozvoljene pozicije, što je bez sumnje dobra odluka:

''Igrač Zvezde ometa golmana Napretka, odnosno zaklanja mu vidokrug i utiče na njega, a nalazi se u nedozvoljenoj poziciji, što je prekršaj''.

Potom je prokomentarisao jednu situaciju sa meča Voždovac - Partizan (0:3), odnosno onu kada su crno-beli postigli drugi pogodak sa bele tačke, gde Jokić smatra da je domaćin oštećen:

''Po pravilima koja su donešena, a ona podrazumevaju da kada je igrač u blizini i lopta se odbije od glavu, koleno, stopalo i pogodi ga u ruku tu nema namernog igranja rukom i to nije prekršaj. Tako da mislim da ovde nije trebalo dosuditi penal''. 

LINGLONG SUPERLIGA SRBIJE (36. kolo): Voždovac - Partizan 0:3 / 16.05.2022.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci