Otvori pretragu
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 12:15
Brooklyn - LA Lakers
arenasport2
Na programu od 12:30
Epizoda 33
arenasport3
Na programu od 12:00
Kilmarnock - Celtic
arenasport4
Na programu od 12:30
Emsija
arenasport5
Na programu od 12:00
Reims - PSG
Otvori pretragu
"Gardijan" je Fiću Stevanovića svrstao u NAJVEĆE TALENTE planete!
Fudbal
10.10.2019. - 14:52

"Gardijan" je Fiću Stevanovića svrstao u NAJVEĆE TALENTE planete!

"Gardijan" je Fiću Stevanovića svrstao u NAJVEĆE TALENTE planete!
Marko Metlas/© MN press, all rights reserved
Partizanov maloletni "tinejdžer" je na listi 60 najvećih talenata na svetu.

Britanski "Gardijan" sastavio je listu od 60 najtalentovanijih igrača iz celog sveta. Tekst pod naslov "Next Generation 2019" (Sledeća generacija 2019) obuhvata mlade fudbalere sa svih kontinenata rođene 2002. godine.

Među njima je i nada Partizana – Filip Stevanović!

Najviše igrača na listi ima Francuska, čak petoricu, dok Španija ima četvoricu supertalentovanih klinaca. Argentina, Italija i Nemačka imaju po trojicu…

O svakom mladom igraču autor teksta je napisao nekoliko rečenica.

"Ovaj elegantni, neuhvatljivi dribler, obožava da asistira, ali mu ni realizacija nije slabija strana. Do sada je postigao tri gola u prvih pet ligaških nastupa ove sezone i to pre nego što je napunio 17 godina", navodi se u tekstu.

Autor je primetio da je protiv Konas Kija u kvalifikacijama za Ligu Evrope postigao "jedan od svojih tipičnih pogodaka u stilu Nejmara".

"Njegova budućnost izgleda izuzetna, ali on ne želi ništa da prepusti slučaju", dodaje se u tekstu i navodi Stevanovićeva izjava data MONDU za vreme poslednjih zimskih priprema, kada ga je tadašnji trener Zoran Mirković prvi put poveo sa prvotimcima.

"Brinem i o najmanjim detaljima, a dosta sam shvatio čitajući o Novaku Đokoviću i njegovoj ishrani. Neki misle da je prerano za to, ali ja imam velike ciljeve. Do njih mogu samo ako sam potpuno posvećen, uključujući pravilnu ishranu".

Među mladim nadama je i Hrvat iz zagrebačkog Dinama, vrlo zanimljivog imena, prezimena i nadimka – Joško "Pep" Gvardiol. Jedan od trojice Nemaca je Lazar Samardžić, koji je svojevremeni bio na listama selektora mlađih kategorija FSS. Na listi su još sin Radeta Price – Tim, naslednika Ejdura Gudjonsena - Andri Lukas…

Poslednje vesti

Poslednji video snimci