Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 04:30
Nizhny Novgorod - CSKA
arenasport2
Na programu od 03:30
Lokomotiva - Osijek
arenasport3
Na programu od 04:30
Nimes - Toulouse
arenasport4
Na programu od 04:00
Western United - Sydney FC
arenasport5
Na programu od 05:00
Sepp Blater
Otvori pretragu
Terzić
Fudbal
04.05.2021. • 09:50

AMBICIOZNO: Zvezda predlaže promenu pravila u Superligi

Terzić
MN Press
Generalni direktor šampiona Srbije hoće raniji ulazak mladih fudbalera u prvi tim

Crvena zvezda želi da menja pravila u srpskom fudbalu. Ali, ne ona koja se tiču stranaca ili igrača iz Evropske unije - reč je o bonusima! Šampion Srbije predlaže više mladih igrača na terenu.

Zvezdan Terzić je u intervjuu za Blic otkrio da će Crvena zvezda narednih godina pokušati da ''izgura'' pravilo o tri bonus fudbalera na startu svakog meča!

Pravilo o dva bonus igrača na snazi je od ove sezone, a generalnom direktoru crveno-belih očigledno se sviđa. 

''Veliku stvar smo uradili što smo se izborili da dva mlada 'bonus igrača' moraju da budu starteri. Razmišljamo da predložimo da tri mlada budu obavezna, jer mislim da Superliga treba da bude razvojna liga. Bogatstvo je da smo napravili scenu da svakog vikenda 40 mladih 'bonus igrača' dobije šansu da počne meč Superlige. I mislim da ćemo rezultate te ideje tek videti u narednih nekoliko godina, jer nije ni lako, mnogo klubova nije imalo omladinske škole'', rekao je generalni direktor crveno-belih.

Terzić je dodao i da manji klubovi moraju da shvate da im pravljenje mladih igrača može donositi novac u budućnosti, pa će se okrenuti tom modelu.

''To je bitno jer evropsko tržište prepoznaje samo mlade igrače sa ovih prostora, nikad neće kupiti igrača iz Srbije od 25, 27, 29 godina i zato moramo da ubrzamo izlazak na scenu mladih igrača kvalitetnim stručnim radom i davanjem prave šanse u prvom timu'', zaključio je Terzić.

Prvi operativac kluba sa stadiona Rajko Mitić već ima višegodišnji plan koji bi trebalo da podigne klub na viši nivo.

''Mi smo svesni i da je Zvezda oduvek bila simbol Srbije i jedan srpski brend koji treba negovati, mi smo ponosni, mislim da Zvezda kao klub imao ogroman finansijski potencijal s obzirom na to koliki broj simpatizera u Srbiji i dijaspori. Jedna od tačaka našeg novog strateškog plana 2021-2026. je kapitalizacija brenda Crvena zvezda, kapitalizacija činjenice da je simbol Srbije'', otkrio je Zvezdan Terzić.

Crvena zvezda ove sezone nije imala problem sa mladim igračima, pošto su u konkurenciji za tim bili Njegoš Petrović, Veljko Nikolić, Željko Gavrić, Strahinja Eraković, Nikola Krstović i Andrija Radulović, koji je igrao jesenji deo prvenstva. Ukoliko se predloženo pravilo usvoji, u narednim sezonama biće više mladih fudbalera u prvom timu.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci