• VIŠE
    _
  • ENG
| Vesti
Izdvajamo
Štef, Valok, "Plava čigra"… Kako je Ivanović stao uz legende Partizana
Izvor: Mondo | Autor: mondo.rs | Postavljeno: 09.10.2019.
Napadača Partizana postao prvi fudbaler koji je posle više od šest decenija postigao pet golova na jednoj...

MN Press

U prvoj deceniji postojanja FK Partizan i koju godinu duže - često su se dešavale utakmice na kojima su golgeteri crno-belih, pre svih Stjepan Bobek, po pet i više puta "rušili" protivničke odbrane i radovali se pogocima.

Po tom pitanju legendarni Štef je neprevaziđen. Bobek je dva puta uspeo da u Kupu Jugoslavije postigne i po osam golova, jednom je bio strelac šest i jednom pet pogodaka.


Vrsni strelac Miloš Milutinović je u pobedi Partizana u Kupu protiv Budućnosti od 9:0 postigao šest golova 11. marta 1956. godine.

Marko Valok je dva puta bio strelac pet golova. U ubedljivom trijumfu protiv Hajduka sa Liona od 17:0, ali i protiv BSK-a, kada se je samo njegove ime stajalo pored minuta u kojima je "parni valjak" tresao protivničku mrežu.

Od te utakmice prošlo su 63 godine, da bi na red došao duel na kojem se pogocima istakao jedan čovek. Partizana i Vodojaža sastali su se u šesnaestini finala Kupa, a pobedi crno-belih od 6:0 doprineo je Đorđe Ivanović sa pet golova.

Na taj način Ivanović je ušao u istoriju kluba iz Humske, kao tek četvrti igrač u njegovoj istoriji koji je uspeo da postigne pet i više golova na jednom takmičarskom meču.

Ove podaci objavljeni su na Twitter profilu Crno-bela nostalgija.
 

 


 

<< NAZAD