Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
Sadio Mane
Fudbal
17.02.2022. • 11:20

STADION ''SADIO MANE'': Senegalci grade objekat u čast fudbalera Liverpula

Sadio Mane
Tanjug/AP Photo/Luis Vieira
Lep gest afričke države

Senegalski fudbaler, Sadio Mane, će prema navodima određenih ljudi i medija, uskoro dobiti tu privilegiju da se stadion nazove po njemu.

Naime, ''desetka'' Liverpula je nedavno osvojila Kup Afričkih nacija, savladavši u finalu Egipat u penal seriji. Uz to, Mane je tokom celog turnira plaćao karte i troškove senegalskim navijačima, a pored toga opšte je poznato da u svojoj domovini gradi bolnice i brine o siromašnima:

''Moj otac je umro od prehlade kada sam imao sedam godina. Tada nije bilo adekvatne bolnice za njega, odveli smo ga u selo ali je preminuo. Ne želim da dozvolim da se to danas dešava'', rekao je Mane pre nekoliko godina.

Zbog svih svojih velikih dela prema sugrađanima, gradi se novi stadion koji će nositi njegovo ime, što je saopštio Abdulaj Diop, predsednik regiona u kom je Mane rođen:

''Sadio Mane je zadužio čitav Senegal, Sediju region i čitavu Kasamansku regiju. Zato sam odlučio da se naš novi stadion nazove po njemu. Time želim da mu prenesem zahvalnost svih sinova i kćeri regiona. Učinio je da čitav svet čuje za Bambali i Sediju, glavni grad regiona. Ovo je poklon koji Sadio Mane zaista zaslužuje''.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci