Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 12:15
Golden State - Denver
arenasport2
Na programu od 12:00
Sheffield - Arsenal
arenasport3
Na programu od 12:30
Pacos Ferreira - Benfica
arenasport4
Na programu od 12:00
Partizan - Vojvodina
arenasport5
Na programu od 12:00
The Price of Gold
Otvori pretragu
Đurđević
Fudbal
05.03.2021. • 21:22

SRBIN IZABRAO CRNU GORU: Piksi ga nije pozvao, on odabrao drugu reprezentaciju

Đurđević
(MN Press)
Prema saznanjima MONDA, srpski centarfor Uroš Đurđević igraće za Crnu Goru

Dragan Stojković Piksi saopštio je u petak svoj prvi spisak "A" selekcije bez napisanog imena Uroša Đurđevića, a srpski centarfor će u narednom periodu ipak zaigrati za reprezentaciju - crnogorsku!

Prema saznanjima MONDA, centarfor španskog Sporting Hihona prihvatiće poziv selektora "sokolova" Miodraga Radulovića i sa Crnogorcima pokušati da se plasira na Svetsko prvenstvo u Kataru.

I selektor Stojković pružiće prednost na njegovoj poziciji pre svih Aleksandru Mitroviću, Luki Joviću i Dušanu Vlahoviću, a Đurđević u svojim najboljim godinama (27) očigledno realno sagledava stvari - da će se kraj njih teško izboriti za značajnu minutažu.

Uostalom, to je početkom godine i najavio, kada je u intervjuu "Večernjim novostima" priznao da Srbiji želi svu sreću, a da on ima druge planove.

"Ako su me do sada selektori zaobilazili, nema razloga da se tako ne nastavi. Verovatno ne posedujem kvalitet vredan poziva. Mitrović je naš najbolji igrač, Jović je nadolazeći, a sve više se nameće Vlahović... Gde je tu moje mesto? Ja sam realan čovek i ne želim nikome da se namećem. U životu sam sve stvorio radom, bez bilo čije pomoći. Jedino je moja porodica bila uvek uz mene, i to mi je sasvim dovoljno. Reprezentaciji želim sve najbolje. Ja imam druge planove", izjavio je on tada.

Iako još ništa nije zvanično, sada je sasvim izvesno da su ti planovi bivšeg napadača Rada, Partizana, Olimpijakosa i Palerma vezani za Crnu Goru, dok u Španiji igra odlično za Sporting.

Ove sezone, Đurđević je postigao 17 golova u 27 nastupa za Sporting, sa kojim je peti na tabeli i u aktivnoj borbi za plasman u Primeru.

Ako ovaj "transfer" bude ozvaničen, Đurđević će stati u red igrača iz Srbije koji su zaigrali za Crnu Goru. Pre njega, to su bili i Adam Marušić, Nikola Drinčić, Vladimir Volkov, Mirko Ivanić, Filip Stojković...

Đurđević je imao zapažen staž u mladoj reprezentaciji Srbije, najbolji je strelac u istoriji te selekcije, a sa omladinskom reprezentacijom postao je prvak Evrope u Litvaniji 2013. godine.

 

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci