Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 07:00
Seoul – Incheon
arenasport2
Na programu od 06:30
Epizoda 03
arenasport3
Na programu od 05:30
Playoff best of
arenasport4
Na programu od 06:00
Utah - Chicago
arenasport5
Na programu od 06:30
Dokumentarni film
Otvori pretragu
Fudbal
18.09.2020. • 12:30

SRBIN IZ ŠVEDSKE RASISTIČKI VREĐAO TURČINA: Na udaru javnosti, Dušana čeka drakonska kazna!

Guliver/Getty Images/Valerio Pennicino, Valerio Pennicino/Getty Images Europe
Skandal potresa Švedsku!

Deniz Jaldir, fudbaler švedskog Umee poreklom iz Turske, podneo je prijavu Fudbalskom savezu Švedske protiv igrača Halmstada Dušana Đurića zbog rasističkih uvreda!

Jaldir je naveo da ga je Đurić (36, Šveđanin srpskog porekla) vređao na rasističkoj osnovi tokom utakmice Druge lige (Superettan) koja se igrala ove sedmice.

Ovo je istaknuto u saopštenju Umee, u kojem se navodi da je do incidenta došlo prilikom jednog duela, što je, kako tvrde iz ovog kluba, moglo da se čuje na videosnimku.

Sudija utakmice Andreas Dufva je takođe u zapisniku zabeležio rasistički incident.

Iz kluba su poručili da je ovakvo ponašanje potpuno neprihvatljivo i da pružaju podršku Jaldiru koji se žalio FS Švedske, dok je potpredsednik saveza Lars-Krister Olson izjavio da su ovakvi postupci neprihvatljivi na fudbalskim terenima i da vrlo ozbiljno pristupaju ovom slučaju.

Čitav incident je privukao i veliku pažnju švedskih medija za koje je 25-godišnji Jaldir rekao da se oseća tužno da postoje ljudi koji čak u ovom veku šalju rasističke poruke.

''Tužan sam zbog ovakvih rasističkih riječi koje su mi upućene na terenu u vreme kada se svet u 2020. godini bori protiv rasizma", kazao je fudbaler poreklom iz Turske.

(MONDO.ba/Agencije)

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci