Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 05:30
Arsenal world
arenasport2
Na programu od 04:30
Podravka - Rostov
arenasport3
Na programu od 04:15
Krka - Mega Soccerbet
arenasport4
Na programu od 04:00
Western United - Western Sydney Wanderers
arenasport5
Na programu od 05:00
Dokumentarni film
Otvori pretragu
Španija Kosovo
Fudbal
23.02.2021. • 12:50

ŠPANIJA POPUSTILA: Igraće se "zabranjena" utakmica

Španija Kosovo
RTS / Printscreen
Otklonjene su sve dileme oko mesta odigravanja susreta

Sada više nema sumnji!

Fudbalska reprezentacija "Kosova" odigraće utakmicu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u zemljii koja ne priznaje postojanje te takozvane države!

Španija će na početku kvalifikacija za Mundijal u Kataru igrati meč protiv "Kosova" i to na teritoriji svoje zemlje, a ne na neutralnom terenu, kako su u početku postojale indicije.

Kako navodi španski "Sport", Španska fudbalska federacija (RFEF) odredila je stadion "Kartuha" u Sevilji kao mesto gde će 31. marta 2021. ugostiti selekciju "Kosova".

Oni su time odbacili spekulacije da će Španija meč igrati na neutralnom terenu, jer se radi o reprezentaciji teritorije koju oni ne priznaju kao zasebnu državu.

Španski list navodi da se sada samo čeka zvanično odobrenje vlade u Madridu, koje bi trebalo da uskoro bude i zvanično potvrđeno.

"Vlada je dala zeleno svetlo za utakmicu u Španiji. Ova odluka, međutim, ne znači da Španija priznaje nezavisnost Kosova", stoji u tekstu "Sporta". Naravno, treba napomenuti da bi i eventualna odluka vlasti da se meč igra van Španije mogla da negativno utiče na odnose FIFA i UEFA sa španskim fudbalskim vlastima..

Selekcija takozvanog "Kosova" igra u grupi B zajedno sa Španijom, Grčkom, Gruzijom i Švedskom, četiri reprezentacije od kojih prve tri nisu priznale nezavisnost te teritorije kao zasebne države.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci