Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 19:30
Mačva - Voždovac
arenasport2
Na programu od 21:00
Puskás - Ferencvaros
arenasport3
Na programu od 20:00
Pregled
arenasport4
Na programu od 21:00
Partizan NIS - Cibona
arenasport5
Na programu od 21:00
Dokumentarni film
Otvori pretragu
Fudbal
19.05.2020. - 10:21

Zlatan se verovatno seli, ali statua ostaje gde je!

Emilio Andreoli/Getty Images Europe
Mnogim navijačima u Švedskoj se ne sviđaju odnosi Ibrahimovića i Hamarbija.

Statua švedskog fudbalera Zlatana Ibrahimovića ostaće u Malmeu iako je u više navrata vandalizovana.

Članovi saveza grada Malmea danas su održali sastanak i razmatrali predloge lokalnog stanovništva o tome gde bi trebalo izmestiti statuu sa trenutne lokacije.

Bronzana statua teška 500 kilograma i visoka tri metra smeštena je ispred stadiona u Malmeu, u više navrata je oštećena, čak i rušena, jer su navijači tog fudbalskog kluba nezadovoljni Ibrahimovićevim angažmanom u Hamarbiju. On je suvlasnik tog kluba, koji je veliki rival Malmeu.

Ibrahimović (38) je karijeru počeo u Malmeu krajem devedesetih godina, u rodnom gradu. Statua je uklonjena početkom januara i odneta na popravku, a čuva se na tajnoj lokaciji.

Navijači su predložili da se statua prenese u Stokholm, grad u kom Ibrahimović boravi kada je u Švedskoj i gde je sedište Fudbalskog saveza te zemlje, koji je i naručio njeno pravljenje.

''Statua ostaje u Malmeu. Zlatan Ibrahimović je sin Malmea, ovde pripada'', rekla je zamenica gradonačelnika Malmea Frida Trolmir. Ona je dodala da će u junu biti doneta odluka o tome gde će biti postavljena statua.

Predlog potkrepljen peticijom od skoro 8.700 potpisa pozvao je da se statua ukloni sa stadiona pošto je "provokativno i nečuveno imati ispred svog stadiona vlasnika rivalskog kluba".

Jedan od predloga koji je podržalo skoro 250 ljudi je da se statua premesti na stadion Hamarbija u Stokholmu. Zlatan Ibrahimović je tokom pauze u italijanskom prvenstvu, gde nastupa za Milan, trenirao sa fudbalerima Hamarbija.

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci