Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
Detalj sa utakmice protiv Luksemburga
Fudbal
03.10.2022. • 13:40

VLAHOVIĆ OD GORKOG ČAJA DO LIMUNADE: Sergej se šali sa fudbalom, Italijani veličaju Srbe

Detalj sa utakmice protiv Luksemburga
(MN Press)
Italijanski mediji umeju da kritikuju i da hvale

Sprski reprezentativci obeležili su nedeljne mečeve u Seriji A. Filip Kostić i Dušan Vlahović su golovima pokrenuli Juventus u pobedi nad Bolonjom, a Sergej Milinković Savić je sa dva pogotka u drugom poluvremenu doprineo "četvorci" Lacija protiv Specije.

Italijanski novinari su poznati po svojoj rečitosti, poređenjima, kad kritikuju onda ponekad nemaju meru, ali kad hvale - e, tada je samo nebo granica.

Dušan Vlahović je za asistenciju Kostiću i gol glavom kojim je prekinuo post od mesec dana zaradio ocenu 7,5. Od "gorkog čaja", kako su njegovu igru opisali u septembru, stigao je do "najlepše limunade".

"Ako ti život daje limun, napravio nam je limunadu. Suv od kraja avgusta, Dušan je postao dragoceni pokretač tima. Bio je odlučujući faktor u građenju napada, karma se isplati", piše u komentaru za igru na "TMV".

"Gazeta delo sport" istiće da je "počeo u verziji asistenta, daje Kostiću čokoladu za prednost i u drugom poluvfemenu preki da post".

Filip Kostić je dobio uglavnom "sedmicu" za prvenac u dresu Juventusa. "Tutosport" je bio najrečitiji:

"Kao u bilijaru, udarac je izveden savršeno u momentu da se izbegne De Silvestrijev pokušaj blokade. Kada pronađe protor za prolazak kao da ima kompas umesto noge".

Sergej Milinković Savić je sigurno navikao na razne komentare. Bilo je i onih da je "Narednik igrao kao redov", ali posle 50. i 51. gola u Seriji "A" dobio je "osmicu".

"SMS se bavi drugim sportom, šali se sa loptom, dominira u sredini terena i pravu razliku napred. Peti dabl, ukupno 51 gol u Seriji A", piše u komentaru Korijere delo Sport.

Ove nedelje hvalospevi, već sledeće sve zavisi od igre i učinka. To je tako normalno...

Poslednje vesti

Poslednji video snimci