Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 08:15
Dokumentarni film
arenasport2
Na programu od 07:30
Best of
arenasport3
Na programu od 08:30
Finale 2016
arenasport4
Na programu od 08:15
Best of 2018/19
arenasport5
Na programu od 09:00
Dokumentarni film
Otvori pretragu
Fudbal
21.03.2020. - 10:42

Predsednik Fiorentine od srca: Hvala svim donatorima!

Gabriele Maltinti/Getty Images Europe
U borbi protiv korona virusa, u Firenci je trenutno 1200 donatora koji su izdvojili novčana sredstva.

Na tlu Italije trenutno je evidentirano više od 33.000 aktivnih slučajeva zaraze korona virusom.

Širom zemlje pokreću se brojne akcije kako bi se pomoglo svima koji vode borbu sa pandemijom virusa koji je zahvatio 185 zemalja sveta, donacije su brojne, a svim donatorima u Firenci, kojih je bilo oko 1200, danas se javno zahvalio prvi čovek Fiorentine Roko Komiso.

Klub je, naime, pokrenuo vlastitu fondaciju pod nazivom ''Forza e cuore'', ili u prevodu na srpski jezik ''Snaga i srce'', koja ima za cilj da prikupi sredstva za pomoć svima kojima je potrebna, od doktora i medicinskih službi do pacijenata.

''Ja sam dobro, a poželeo bih dobro zdravlje i sportskom direktoru Danijeleu Pradeu i izvršnom direktoru Džou Baroneu'', rekao je Komiso za ''Lady Radio'' i dodao:

''Trenutno smo na oko 1200 donatora. Želim svima da im se zahvalim, bez obzira na iznos koji su izdvojili. Takođe bih zahvalio svim igračima koji su donirali sredstva'', naveo je Komiso, izdvojivši Franka Riberija, koji je donirao 50.000 evra za pomoć bolnici u Firenci.

''Riberi je posebna priča. Reč je o velikom šampionu koji je stigao u Italiju, povredio se nakon nekoliko meseci i koji je naporno radio tokom oporavka kako bi se što pre vratio na teren. Dao je značajnu sumu, to je lepota Fiorentine'', istakao je Komiso.

Inače, kada je Italija u pitanju, Inter je donirao 100 000 evra Odeljenju za biomedicinske i kliničke nauke u Milanu, italijanski dizajner Đorđo Armani donirao je 1,25 miliona evra za četiri bolnice i Nacionalnu agenciju za civilnu zaštitu, dok je10.000.000 evra, za gradnju novih odeljenja intenzivne nege, izdvojio bivši prvi čovek Milana i ex-premijer Italije Silvio Berluskoni.

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci