Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 18:00
Argentina - Paragvaj
arenasport2
Na programu od 17:00
Rev Group Grand Prix
arenasport3
Na programu od 18:30
Sevilla - Dortmund
arenasport4
Na programu od 19:00
Kviz Soccer Šampion
arenasport5
Na programu od 18:00
Denis Rodman
Otvori pretragu
Fudbal
11.07.2020. • 21:16

Pozitivan test u Parmi: Da li će se završiti Serija A?

Emilio Andreoli/Getty Images Europe
Fudbalski klub Parma objavio je u subotu da je član njihovog prvog tima pozitivan na testu na Kovid-19.

Kao da nije dovoljno što je Italija jedna od zemalja u kojoj je korona virus ostavio najveće posledice!

Zbog novog prijavljenog pozitivnog slučaja, ovog puta u redovima Parme, ponovo se otvara pitanje kako će se završiti italijansko prvenstvo.

U saopštenju na zvaničnom sajtu pojašnjeno je da osoba nije pokazivala nikakve simptome, da nije igrač i da je u samoizolaciji.

"Parma Kalčo 1913 izveštava da je poslednji krug testova doneo pozitivan slučaj Kovid-19 kod člana prvog tima, koji nije igrač. Dotična osoba, koja je potpuno asimptomatska, odmah je izolovana u skladu s federalnim i direktivama Ministarstva zdravstva. Klub takođe izveštava da su svi ostali članovi prvog tima negativni na Kovid-19 i da su započeli izolaciju u trenažnom kampu, ali da će moći redovno nastaviti s aktivnostima, a da budu pod stalnim nadzorom u skladu s trenutnim protokolom", saopštili su iz Parme.

Prvi tim Parme sada mora provesti naredne dve sedmice u svom trening kompleksu, u skladu s trenutnim zdravstvenim protokolom. Međutim, to nema uticaja na odigravanje njihovih preostalih utakmica Serije A, a sledeća dolazi u nedelju protiv Bolonje.

Do kraja italijanskog prvenstva ostalo je da se odigra još sedam kola. Nakon meča protiv Bolonje, Parma će igrati sa Milanom, Sampdorijom, Napolijem, Brešom, Atalantom i Lećem.

''Krstaši'', koji se često pogrešno nazivaju ''Mlekadžije'' zbog nekadašnjeg nadimka i povezanosti sa kompanijom Parmalat, su do skoro imali šanse da se nađu u evropskim kvalifikacijama. Ipak, četiri uzastopna poraza su ih udaljili od tog cilja.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci