Otvori pretragu
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 12:15
Brooklyn - LA Lakers
arenasport2
Na programu od 12:30
Epizoda 33
arenasport3
Na programu od 12:00
Kilmarnock - Celtic
arenasport4
Na programu od 12:30
Emsija
arenasport5
Na programu od 12:00
Reims - PSG
Otvori pretragu
OK, Milan je smenio trenera posle 111 dana, to je i dalje SLABO za Inter!
Fudbal
08.10.2019. - 22:54

OK, Milan je smenio trenera posle 111 dana, to je i dalje SLABO za Inter!

OK, Milan je smenio trenera posle 111 dana, to je i dalje SLABO za Inter!
Tullio M. Puglia/Getty Images Europe
Možda "rosoneri" imaju novog rekordera u broju dana od promocije do otkaza, ali i dalje nisu blizu jednom treneru...

Marko Đampaolo novi je rekorder slavnog Milana po broju dana provedenih na klupi do otkaza - 111!

Švajcarac italijanskog porekla smenjen je danas posle samo sedam utakmica u klubu, koji ga je promovisao u prvog trenera 19. juna i smenio već 8. oktobra. 
 

"Klub je zahvalan Marku na poslu koji je obavljao i želi mu sve najbolje u profesionalnoj karijeri", navodi se u saopštenju Milana, koji je u međuvremenu postigao dogovor sa Đampaolovim menadžerom oko isplata dela zarada zagarantovanih ugovorom do 2021. godine.

Iako su prošle subote na "Marasiju" njegovi "rosoneri" odbranili pobedu nad Đenovom zahvaljujući veteranu Pepeu Rejni, 52-godišnjak iz Belincone nije izbegao otkaz i tako postao deveti smenjeni trener od otpuštanja Masimilijana Alegrija u januaru 2014. U međuvremenu, na "San Siru" radili su Mauro Tasoti, Klarens Sedorf, Filipo Inzagi, Siniša Mihajlović, Kristijan Broki, Vinćenco Montela, Đenaro Gatuzo i sam Đampaolo, kojem će u uspomeni ostati tri pobede nad Brešom (1:0), Veronom (0:1) i Đenovom (1:2).

U tom periodu osvojen je samo jedan trofej, Superkup u sezoni 2016/17, a ujedno samo su Vinćenco Montela (65) i Đampaolov prethodnih "Rino" Gazuzo (83) uspeli da zabeleže više od 40 utakmica na užarenoj klupi.
 

 

Ko će na nju sledeći (privremeno?) sesti, teško je reći. U ponedeljak je udarna vest u italijanskim medijima bila dolazak i dalje aktuelnog trenera Intera, Lućana Spaletija, a već danas se među favorite probio Stefano Pioli.

Nekadašnji fudbaler "nerazura" u karijeri je vodio tek nešto veće klubove od Đampaola, čiji je vrhunac bio period u Sampdoriji. Pioli, međutim, u CV-u ima Parmu, Kjevo, Bolonju, Lacio i Fiorentinu.

Trofej? Nema.

To, naravno, ne zadovoljava standarde koje očekuje "Curva Sud", koja nije davala podršku ni Đampaolu, a teško da će je dati i Pioliju. Bar ne u početku, dok ih ne uveri u suprotno.

Milanisti se, međutim, sećaju njegovih izjava da je veliki navijač Intera, mada je to svojevremeno govorio i sam Đampaolo, pa priznao uživo u jednoj TV emisiji samo nekoliko dana pre nego što je dobio otkaz.

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci