Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 17:30
TSC - Javor
arenasport2
Na programu od 18:00
MFK Karviná – AC Sparta Praha
arenasport3
Na programu od 18:00
Norveška - Danska
arenasport4
Na programu od 18:30
Crvena zvezda mts - Igokea
arenasport5
Na programu od 18:00
Dokumentarni film
Otvori pretragu
Fudbal
16.05.2020. - 19:18

Nekadašnjem timu Siniše Mihajlovića preti bankrot

Guliver/Getty Images/Maurizio Lagana/Stringer
Klub sa Sicilije ima rok do 25. maja da očisti dugove.

Ne tako davno, Katanija je igrala u italijanskoj Seriji A, a sećamo se njihovih žestokih okršaja protiv rivala sa Sicilije, Palerma.

Danas, i Katanija i Palermo su daleko od društva najboljih. Prvi nastupaju u Seriji C (treća liga), dok potonji tavore u četvrtoligaškom društvu - Seriji D.

Nakon što je prošle godine praktično ugašen Palermo, ista sudbina sada bi mogla da zadesi i Kataniju.

Klub sa Sicilije na rubu je bankrota, a sud im je ostavio rok do 25. maja da isplate dugovanja koja su narasla na 15 miliona evra.

Već godinama se Katanija nalazi u teškoj finansijskoj situaciji, a sve je kulminiralo kada je klupski direktor Pjetro Lo Monako fizički napadnut od strane najvatrenijih navijača.

Kako piše "Gazeta delo Sport", u poslednjih pet godina dug je narastao sa 4,5 na više od 15 miliona evra, pa će u Kataniji moraći pronaći rešenje kako da izmire dugovanja. S obzirom na veoma tešku situaciju uzrokovanu pandemijom korona virusa, teško je poverovati da će klub s krajnjeg juga Italije uspeti da preživi.

Kao što je poznato, sezona u Seriji A trebalo bi da bude nastavljena 13. juna, dok još nije poznato šta će biti sa ostalim ligama.

Klubovi u Seriji C glasali su za prekid aktuelne sezone, a italijanski savez uskoro bi trebalo da donese zvaničnu odluku o sudbini nižih liga.

Podsetimo, još krajem prošle godine je postalo jasno da je klub koji su svojevremeno trenirali Siniša Mihajlović, Marko Đampaolo, Dijego Simeone, Vinćenco Montela, Rolando Maran, Đuzepe Pankaro... na rubu ambisa, ali je tada uspeo da preživi. Može li opet?

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci