Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 21:30
Seria A
arenasport2
Na programu od 21:00
Puskás - Ferencvaros
arenasport3
Na programu od 22:00
KOTV Classic
arenasport4
Na programu od 21:00
Partizan NIS - Cibona
arenasport5
Na programu od 22:00
Dokumentarni film
Otvori pretragu
Fudbal
16.05.2020. - 19:10

Mihina ispovest: Nisam mogao da stojim... Lekar tako nešto nikad nije video

Mondo/Stefan Stoajnović
Srpski trener ispričao kako je otkrio da boluje od leukemije, kako je tekla borba sa bolešću i koliko ga je sve to promenilo

Srpski trener Siniša Mihajlović prethodnih godinu dana vodio je najveću bitku u životu i uspešno se izborio sa njom. Bivši reprezentativac i selektor Srbije gostujući u emisiji "Veče sa Ivanom Ivanovićem" detaljno je opisao kako je saznao da boluje od leukemije.

"Prethodna dva meseca, dok je trajao karantin zbog korone virusa, bila su dva najlepša u mom životu. Mnogima je to teško palo, ali ne i meni koji sam četiri meseca proveo u sobi tri puta tri metra, gde nisam mogao da otvorim prozore, da udahnem svež vazduh, bez posete... Posle svega meni je ovaj prethodni period bio kao odmor. Ljudi nisu prošli ono što ja jesam pa ne znaju kako je to", naveo je Mihajlović.

On je potanko ispričao kako je otkrio bolest.

"Uvek sam bio zdrav. Treniram svaki dan, u kondiciji sam i mislio sam da ne može ništa da mi se desi", rekao je Mihajlović i naveo da nije imao klasične simptome.

"Kad dobiješ leukemiju kažu brzo se umoriš, izlaze ti neke tačke na nogama, krvare ti desni... ja ništa od toga nisam imao".

"Bio sam sa sinom na moru i igrali smo padel i stoni tenis, i trenirao sam kao i svaki dan. I sledeće jutro ne mogu da ustanem, da stanem na nogu, osetio sam bol u preponi, ali sam mislio da sam uklještio neki mišić. Kad smo se vratili odmah se javim doktoru u Bolonji i on me pošalje na magnetnu rezonancu. Tamo mi doktor kaže 'Vi morate da imate veliki prag za bol', jer ja tokom svoje lekarske karijere od 40 godina nikada nisam video ovakav nalaz. Mislio sam da osoba sa ovakvim nalazom ne može da stoji, a vi ste došli na nogama'. A ja mu kažem 'Doktore, ja sam i trening odradio, istrčao sam 10 kilometara'", ispričao je trener Bolonje i otkrio da je redovno vadio krv na svaka tri meseca do tada jer mu je otac imao tumor pluća.

Ispričao je da je lekar pokušao oprezno da mu saopšti da boluje od leukemije, ali da on nije bio stpljiv, jer je, kao i za mnoge stvari u životu, želeo da čuje sve i odmah.

"Prošlo je nekoliko dana i baš kad sam se brijao doktor me zove. 'Hajde dođi da ti kažem nešto', pa sve nešto počeo da okoliša, a ja mu kažem 'reci mi direktno' i kaže mi da bolujem od leukemije. Pitam ga ja da li to može da se izleči, a on mi odgovori da sam pre 20 godina oboleo bio bi problem, sada nije tako. Odmah sam rešio da odem u bolnicu".

Mihajlović je naveo da je na čitav proces gledao kao na još jednu utakmicu koju mora da dobije. Rekao je da ni u jednom trenutku nije razmišljao drugačije.

"Jedan poznati novinar u Italiji je prokomentarisao kada sam oboleo 'Sad je leukemija u problemu, jer je došla kod Siniše', i ja sam tako i gledao na to. Kad mi se sve to desilo ja sam samo hteo da što pre krenem na lečenje, a nijednog trenutka nisam sumnjao da to neću prebroditi", otkrio je i dodao da je sa pozitivnim stavom započeo lečenje i da je po dolasku u bolnicu odmah odlučio da sluša sve što mu lekari savetuju i da sve bez pogovora radi.

"Sreća je što sam bio u bolnici u Bolonji, koja je jedna od najboljih na svetu. rekao sam im da samo kažu šta treba i ja ću to raditi, jer ću da pobedim".

Pozitivan pristup u teškim trenucima takože je važan, smatra Mihajlović.

"Kada razmišljaš pozitivno, vratiće ti se pozitivno. Bilo mi je važno da se borim, ne samo prema sebi i svojoj familiji, nego prema drugim ljudima, da dam primer svima. Ne mislim da svi moraju da se bore kao ja sa takvom hrabrošću nego da treba da imaju volju za životom", istakao je Siniša Mihajlović.

On je rekao da se u koštac sa leukemijoj uhvatio kao i sa svakim drugim problemom koji je imao pre toga - odmah i direktno.

"Ja sam takav, kad imam neki problem idem da ga rešim. Takav je moj karakter, i u dobrom i u lošem".

Mihajlović je naveo da je pre nekoliko dana vadio koštanu srž i da su rezultati dobri i da je on pri kraju lečenja.

Posle sedam meseci lavovske borbe mnogo toga je naučio i promenio.

"Postao sam bolji čovek od toga. Sada više ne planem odmah, usporio sam, obraćam pažnju na sitnice na koje ranije nisam. recimo, četiri meseca nisam udahnuo čist vazduh. Tek kad sam izašao video sam koliko je to velika stvar. Sad uživam u tim malim stvarima", dodao je Mihajlović i zahvalio se svima u Srbiji na podršci i ljubavi koju su mu slali tokom najvažnije borbe u životu, istakavši da je osetio to i da mu je to pomoglo da izdrži i pobedi bolest.

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci