Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 23:45
Arena sport
arenasport2
Na programu od 22:00
Liverpool - Roma
arenasport3
Na programu od 22:00
Show 03
arenasport4
Na programu od 23:30
Epizoda 11
arenasport5
Na programu od 23:00
Dokumentarni film
Otvori pretragu
Fudbal
25.05.2020. - 14:20

"Miha" je trenirao VELIKE igrače, ali jednog izdvaja: Jovetić je najbolji!

Guliver/Gabriele Maltinti/Getty Images
Bila je to sjajna saradnja...

Srpski trener Siniša Mihajlović (51) sarađivao je s velikim brojem sjajnih igrača u klubovima koje je vodio, ali jedno ime se posebno izdvaja od drugih.

To nije Lorenco de Silvestr koga je vodio u tri kluba, kroz čak šest sezona, kao ni njegov najbolji strelac Andrea Beloti, pa ni "golmanski izum" Đanluiđi Donaruma, već je u pitanju Stevan Jovetić s kojim je sarađivao u Fiorentini.

Zanimljivo je da je Mihajlović trenirao Jovetića vrlo kratko, zbog povrede ligamenata kolena igrao je tek na 11 mečeva kod njega, ali mu je prirastao za srce.

"Igrač koji me je najviše impresinirao kao trenera? Stevan Jovetić. Nikada takvog igrača nisam video u trenerskoj karijeri", kazao je Siniša Mihajlović za italijanske medije i sve iznenadio odgovorom pošto njihova saradnja nije potrajala.

Jovetić je kod "Mihe" propustio čitavu sezonu 2010/11 zbog teške povrede, a u narednoj je postigao pet golova u prvih 11 kola, ali je onda srpski trener dobio otkaz.

"Bio je izuzetno jak, fizički i tehnički, nezadrživ jedan na jedan. Nažalost, povredio se teško, a i kasnije je imao mnogo problema sa povredama. Ne razumem zašto, ali on je u vreme dok smo sarađivali u Fiorentini bio veliki šampion", dodao je Mihajlović.

Nažalost, Jovetić koji sada igra za Monako nije ispunio svoj puni potencijal...

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci