Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 21:30
Seria A
arenasport2
Na programu od 21:00
Puskás - Ferencvaros
arenasport3
Na programu od 22:00
KOTV Classic
arenasport4
Na programu od 21:00
Partizan NIS - Cibona
arenasport5
Na programu od 22:00
Dokumentarni film
Otvori pretragu
Fudbal
19.05.2020. - 10:18

Kako je Murinjo sa ČETIRI reči doveo Etoa u Inter: Ostalo je istorija...

Guliver/Getty Images/Valerio Pennicino, Valerio Pennicino/Getty Images Europe
Kamerunac se prisetio leta 2009. godine.

Samjuel Eto je uspeo nešto što niko nije - osvojio je triplu krunu sa dva različita kluba.

Legendarni Kamerunac je to uspeo sa Barselonom i Interom, a sada se prisetio kako je došlo do toga da "Kamp Nou" zameni "Đuzepe Meacom".

Naravno, ključnu ulogu odigrao je tadašnji trenera "nerazura" Žoze Murinjo. 

"Murinjo me je nagovorio na vrlo jednostavan način. Poslao mi je fotografiju dresa Intera sa brojem devet i napisao: 'Tvoj je, čeka te''", počeo je Kamerunac, koji je nedavno dao smelu izjavu o najboljim napadačima svih vremena.

"Nakon toga mi se javio i Materaci, koji mi je napisao da ćemo sve da osvojimo ako dođem u Inter. Nisam imao njegov broj telefona, pa sam pitao Albertinija čiji je. Nikad mi se tako nešto nije dogodilo, stvarno mi nije bilo teško da donesem odluku."

Pomoglo je i to što je Pep Gvardiola već uveliko želeo da Etoa proda, uprkos činjenici da je sa njim u timu osvojio triplu krunu u svojoj prvoj sezoni na klupi Barselone.

Po odlasku u Milano, Eto je imao priliku da se revanšira, pošto je Inter u polufinalu Lige šampiona izbacio baš Barselonu. Tu utakmicu Eto naročito pamti jer je igrao na boku.

"Kada je Tijago Mota dobio crveni karton, Murinjo je pozvao mene i Zanetija da nam pojasni kako ćemo da igramo. Nisam imao vremena ni da razmislim o tome šta me čeka. Na kraju smo završili u finalu."

I Inter je te sezone osvojio tripletu, pa je Eto postao prvi i još uvek je jedini čovek u istoriji fudbala koji je osvojio dve triple krune sa dva različita kluba, a uspeo je to u uzastopnim sezonama. Potom je uporedio dvojicu stručnjaka sa kojima je radio u tom periodu.

"Murinjo i Gvardiola su imali samo jednu zajedničku karakteristiku, a to je bila želja za pobedom. Po svemu drugom su različiti - od ličnosti do shvatanja fudbala", zaključio je Samjuel Eto.

Zanimljivo je da je poziv u Inter u leto 2009. dobio i Pavel Nedved, ali ga je on odbio...

Poslednje vesti

Poslednji video snimci