Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 23:00
MaxBet NEWS
arenasport2
Na programu od 23:00
Classic matches 9
arenasport3
Na programu od 23:00
KOTV Classic
arenasport4
Na programu od 23:00
Real Madrid 2. deo
arenasport5
Na programu od 23:00
Dokumentarni film
Otvori pretragu
Fudbal
20.05.2020. - 09:30

Italijani KONAČNO usvojili medicinski protokol: Ovo je "Dan D" za Seriju A!

Gulivet/Getty Images/Pier Marco Tacca

Medicinski protokol Serije A konačno je zadovoljio sve strane i više nema prepreka da se elitni italijanski klubovi vrate grupnom trenažnom procesu!

Više izvora sa Apeninskog poluostvra navelo je u utorak da je tehničko-naučni komitet Vlade Italije prihvatio novu izmenu medicinskog protokola, a u kojem je sad istaknuto ono što su klubovi i tražili.

Sve je prilagođeno "nemačkom modelu", gde u slučaju da se pojavi slučaj zaraze korona virusom u nekom od klubova, u izolaciju od 14 dana ide samo taj pojedinac, a ne celi tim i članovi osoblja.

U Italiji isprva na snazi nije bio nemački princip, pa su klubovi najavili štrajk, ali danas su sve nedoumice rešene.

"Ovo su odlične vesti, tako da klubovi mogu nesmetano da treniraju u manjim grupama", rekao je italijanski ministar sporta Vinćenco Spadafora za "RAI Sport".

Kada su u pitanju testiranja na korona virus, igrači će prvo biti testirani dva puta u roku od 24 sata od povratka na terene, a potom svaka četiri dana, dok će testiranja krvi biti sprovođena svake dve nedelje.

Što se tiče same Serije A, koja je stopirana u martu, Spadafora je istakao da će do četvrtka, 28. maja, biti doneta konačna odluka po pitanju takmičarske sezone.

"Tad bi trebalo sve da znamo. Tad treba da bude jasno da li će se Serije A nastaviti ili ne. Za taj dan sam zakazao sastanak sa predsednikom saveza Gabrijeleom Gravinom, prvim čovekom Serije A Paolom dal Pinom i ostalim relevantnim strukturama. Tad ćemo pred sobom imati sve neophodne statistike i moći ćemo da donesemo odluku".

Dakle, 28. maj je "dan D" za Seriju A!

Jasno je, za početak, da se nastavak lige (ako se takmičenje nastavi) neće dogoditi pre 14. juna, do kada, odlukom premijera Đuzepea Kontea, neće biti nikakvih sportskih manifestacija na tlu Italije.

Do kraja lige treba da se odigra kompletnih 12 kola i nekoliko zaostalih utakmica, a lider na tabeli je Juventus uz 63 boda, jednim više od Lacija.

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci