Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 07:00
Wolfsburg - Lille
arenasport2
Na programu od 08:00
Galatasaray - PAOK
arenasport3
Na programu od 08:00
Hrvatska - Argentina
arenasport4
Na programu od 08:00
Venezia - Verona
arenasport5
Na programu od 07:30
Bad Boys
arenasport1x2
Na programu od 06:00
arenasport6
Na programu od 08:00
Lille - Salzburg
arenasport7
Na programu od 08:00
Dinamo - Genk
arenasport8
Na programu od 08:00
Denver - Philadelphia
arenapremium1
Na programu od 08:00
Juventus - Malmo
arenapremium2
Na programu od 08:00
Charlotte - Philadelphia
arenapremium3
Na programu od 07:30
Man. United - Young Boys
Otvori pretragu
Vlahović
Fudbal
16.10.2021. • 12:50

RASTE TENZIJA ČELNIKA FIORENTINE: Vlahovićeve želje su nerealne

Vlahović
MN Press
Neverovatni predlozi Roka Komisa kojem nije jasno zašto igrači hoće više novca kad igraju dobro

Srpski fudbaler Dušan Vlahović (21) biće glavna tema i nekoliko narednih prelaznih rokova u Evropi, a o njemu tokom sezone govori prvi čovek Fiorentine, Roko Komiso. Amerikanac rođen u Italiji brutalno je napao srpskog golgetera da je nezahvalan i da ne ceni sve ono što je tim iz Toskane uradio za njegovu karijeru.

Ovo je zapravo bilo uvijeno u brigu o pravima fudbalskih klubova i izmenama postojećih ugovora sa igračima, koji u nekom trenutku traže povećanje plate ili slobodu da pređu u neki drugi tim.

Tako je Vlahović iznervirao čelnike Fiorentine jer nije želeo da potpiše novi ugovor, već je ubeđivao klupske čelnike da prihvate neku od ponuda koju su dobili za njega tokom leta.

''Nešto mora da se promeni u fudbalu jer su klubovi postali nemoćni pred zahtevima igrača i posebno menadžera. Mi smo mu dali sve. Dali smo mu da bude glavni napadač tima, da bude lider i on je blistao u toj ulozi. Sad traži mnogo veću platu i meni to nije normalno'', rekao je Amerikanac rođen u Italiji.

Naravno, pregovori su išli preko Vlahovićevih agenata, pa su i oni na udaru. Roku nije jasno kako neko ko ima potpisan petogodišnji ugovor želi da ode posle dve godine!

''Ne mogu se potpisivati petogodišnji ugovori koji zapravo ne traju pet godina već se posle dve ili tri pregovara o novom ugovoru. Igračima porastu apetiti, a ne mogu oni da traže novi ugovor samo zbog više novca. Nikad nisam imao slučaj da je neko došao i rekao da želi manji ugovor jer je loše igrao'', ispričao je Komiso.

Njemu pored Vlahovića smetaju i zakoni koji vladaju decenijama, kako on kaže.

''Provizije menadžera su ogromne i to nema smisla. Oni zarađuju i na transferima i uzimaju proviziju od igrača. Toga nema u Americi. Igrači se menjaju i nema plaćanja transfera jer novac dolazi iz samog sastava. FIFA, UEFA, Serija A i Premijer liga nešto moraju napraviti. U Engleskoj je situacija bolja nego u Italiji jer se prema tamošnjem zakonu ugovor može produžiti samo za jednu godinu. U Italiji toga nema i sve zbog zakona iz 1981. godine. Ljudi, prošlo je 40 godina. Pričao sam s Aleksanderom Čeferinom i rekao je da je svestan da je to problem. Ne možemo dopustiti da igrač želi otići sledeći dan nakon što odigra jednu dobru sezonu'', zaključio je prvi čovek Fiorentine.

Nakon ovih izjava, sve je jasnije da Vlahović neće produžiti ugovor sa klubom, a jedna od opcija je i da ode kao slobodan igrač.

 

 

 

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci