Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
Horhe Sampaoli
Fudbal
03.10.2022. • 19:02

SAMPAOLI REKAO "DA" SEVILJI: Pre potpisa traži garancije za nova pojačanja

Horhe Sampaoli
TV Arena Screenshot
Za sada Žulen Lopetegi ostaje na klupi Andalužana

Sevilja ne pamti u novijoj istoriji kada je posle uvodnih sedam kola Primere La lige bila na 17. mestu, sa svega pet bodova. Trener Žulen Lopetegi je na udaru javnosti i navijača, ali ne i uprave i sportskog direktora Mončija koji od njega traži samo "da se smiri i radi još jače".

Međutim, "Marka" istič da nije baš sve tako stabilno u Andaluziji i da je već razgovarano sa Horheom Sampaolijem oko dolaska u Sevilju umesto Loptegeija.

Argentinski sturčnjak koji je letos napustio Olimpik iz Marseja načelno je dao pristanak, ali uz određene uslove. Poznat po svom karakteru, ali i temeljnosti u radu, postavio je određene uslove jer smatra da je trenutni igrački kadar neuravnotežen i da pre figurira ka "veteranskom nego mladom".

"Marka" ističe da je nelogično da mlađi igrači figuriraju u odbrani, a stariji u veznom redu, pa Sampaoli pre dolaska želi da zna može li klub da se u januaru adekvatno pojača na potrebnim pozicijama.

Sampaoliju su dobro poznati i Sevilja i Monči jer je već radio u sezoni 2016/17. kada je završio sezonu na četvrtom mestu, a zatim preuzeo selekciju Argentine za Mundijal u Rusiji.

Za sada Žulen Lopetegi ostaje u Sevilji, a kada će Monči odlučiti da se i zvanično obrati Sampaoliju ili nekom drugom treneru ostaje da se vidi. Sevilja u serdu dočekuje Borusiju iz Dortmunda u trećem kolu Grupe "G" i samo pobeda bi im vratila osmeh na lica jer su posle dva kola poslednji sa samo bodom.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci