Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
Fudbal
19.10.2022. • 10:45

REAL JE NAJBOLJI KLUB NA SVETU, TO SVI ZNAJU: Karlo Anćeloti veoma jasan

Profimedia
Trener kraljevskog kluba nezadovoljan izborom ''Frans fudbala''

Trener fudbalera Reala Karlo Anćeloti izjavio je da je iznenađen zašto madridski klub nije dobio proglašen za najbolji tim u prošloj sezoni u izboru "Frans fudbala", prenose španski mediji.

Napadač Reala Karim Benzema je sinoć u Parizu dobio "Zlatnu loptu" za najboljeg fudbalera u prošloj sezoni. U TOP 10 najboljih fudbalera našla su se još trojica igrača Reala, Tibo Kurtoa, Vinicijus i Luka Modrić, ali je za najbolji klub proglašen Mančester siti, iako je Real prošle sezone osvojio Ligu šampiona i špansko prvenstvo.

"Ponosan sam na uspehe svojih igrača. Radujemo se što je Karim dobio ''Zlatnu loptu''. Ponosan sam i zbog dobrog plasmana Kurtoe, Modrića i Vinicijusa. U ovom klubu postoji sve što je potrebno za uspeh: istorija, tradicija, kompetitivnost, kvalitet igrača i atmosfera", rekao je Anćeloti.

On je istakao da mu nisu jasni pojedini kriterijumi za glasanje prilikom izbora "Zlatne lopte".

"Ne razumem kriterijume glasanja na klupskom nivou. Mislim da ne daju realnu sliku o ekipama, jer je jasno da je najbolji bio Real, koji je osvojio Ligu šampiona. Izuzetno poštujemo dodeljene nagrade, ali mi smo na klupskom nivou najveću dobili u maju. Čudi me da se u TOP 30 nisu našli još neki naši fudbaleri. Toni Kros, Eder Militao, Federiko Valverde ili David Alaba. Neko će da kaže da sam pristrasan i da se nalazim u sukobu interesa... Da možda i jesam", zaključio je trener Reala.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci