Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
gruja
Fudbal
26.04.2022. • 19:45

PORTO BEZ ŠAMPIONSKE FEŠTE: Trener Konseisao upire prstom i u sudiju

gruja
Profimedia
Lider portugalske Primeire doživeo prvi poraz ove sezone u ligi

Braga je upropastila šampionsku feštu Portoa. Rival Crvene zvezde u grupnoj fazi Lige Evrope prekinuo je niz od 58 uzastopnih mečeva "zmajeva" bez poraza u Primeiri ligi i tako ih sprečio da tri kola pre kraja poljube šampionski pehar i možda da treći put u istoriji završe ligu bez poraza.

Porto je pre sinoćnog poraza u Bragi (1:0) pognute glave napustio meč sa Pasoš Fereirom 30. oktobra 2020. godine (3:2). Od tada do juče znali su samo za uspehe, ali su poklekli u 31. kolu i tako upisali prvi prvenstveni poraz ove sezone. Portu ostaju ona dva šampionata 2010/11. i 2012/13. kada su Primeiru završavali bez poraza.

"Sudija Ugo Migel nema kvalitet da vodi ovako jake utakmice. I prošle godine nam je sudio pred kraj i uvek je grešio na našu štetu. Međutim, protiv toga ne možemo. Stvorili smo dovoljno prilika da pobedimo Bragu, ali nismo bili efikasni. Doživeli smo poraz, ali igrači znaju šta nismo uradili i šta nam nisu dozvolili da uradimo. Pred nama su tri finala i igraćemo ih punim plućima. Poraz mora da pokrene tim, nismo navikli da gubimo. Ne moramo da podignemo glavu, već da je spustimo i razmislimo šta nismo uradili. Ništa nije gotovo, u poslednjim kolima uvek postoji neka "mina" koju ne možete da kontrolišete", zajedljivo je poraz objašnjvao trener Portoa Seržo Konseisao.

Sada Marku Grujiću i ostalim igračima "zmajeva" ostaje da u naredna tri kola osvoje četiri boda kako bi preuzeli trofej od Sportinga iz Lisabona, koji se nalazi šest koraka iza njih.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci