Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 04:00
Aston Villa - Everton
arenasport2
Na programu od 05:00
Moja Arena
arenasport3
Na programu od 04:00
Napredak - TSC
arenasport4
Na programu od 04:00
Celta - Espanyol
arenasport5
Na programu od 05:00
Don't Look Down
arenasport1x2
Na programu od 06:00
arenasport6
Na programu od 04:00
Salzburg - Bayern
arenasport7
Na programu od 04:00
Bodo Glimt - AZ Alkmaar
arenasport8
Na programu od 04:00
Miami - Charlotte
arenapremium1
Na programu od 04:00
Los Angeles Galaxy - Vancouver
arenapremium2
Na programu od 05:00
Pregled kola
arenapremium3
Na programu od 04:00
Man. City - Bournemouth
Otvori pretragu
Milan Mandaric
Fudbal
06.08.2022. • 13:17

MILAN MANDARIĆ ZA TV ARENA SPORT: Premijer liga je vrhunac fudalske piramide

Milan Mandaric
Guliver
Bivši vlasnik Portsmuta pričao o svom radu u Engleskoj

Ime Milana Madarića u Engleskoj se izgovara sa ogromnim poštovanjem. Koji god klub da je posedovao u svom vlasnišvu od njega je napravio ozbiljan kolejtiv koji je usvim sagmentima rada bio u plusu. Finansijski, organizaciono i bodovno.

Pre njega, ali ni posle njegovog vlasništva u Portsmutu, nijedan srpski biznismen nije bio apsolutni vlasnik nekog kluba u Premijer ligi, a u razgovoru za TV Arena sport je pričao o tome kao se ovo takmičenje menjalo tokom godina.

"Engleska Premijer liga je vrhunac piramide fudbala. Nijdna druga liga na svetu ne može da se poredi sa njom. Ponosan sam i srećan da sam u jednom razdoblju svog života bio deo te industrije. To je divno iskustvo za mene", počinje priču u razgovoru za TV Arena sport Mandarić i nastavlja:

"U svakoj zemlji postoje dva, tri ili najviše četiri kluba koja su u vrhu, a kod Engleza toga nema. U Premijer ligi imate Siti i Junajted, Čelsi, Totenhem, Liverupul, a ne zaboravite da su tu i drug velii bogati klubovi poput Arsenala, Njukasla, sada se i Notingem forst ozbiljno pojačao. Biće ovo vrhunska sezona.

A svi navijači iz ovog dela Evrope moći će da uživaju u mečevima iz Engleske samo i isključivo na kanalima TV Arena spot, što je još jedna potvrda kvalitetnog rada naše kuće.

Hari Rednap i Milan Mandarić
Foto: Guliver

"Fudbal je ozbiljna industrija, nešto što se menja i razvija brže nego bilo šta drugo , a Premijer liga je najbrže i najviše razvija. Imam utisak da ona Premijer liga čiji sam ja bio deo i ova sadašnja gotovo da nisu iste, a još tada je to bila najbolja liga na svetu. Ulaže su mnogo novca, koncentrisan je kvalitet i sve je fantastično. I zato odgovorno tvrdim, da svako ko je ikada u bilo kom segmentu došao u situaciju da sarađuje sa Premijer ligom, to znači da je taj neko uspešan. Zato i čestitam TV Areni sport što će narednih šest godina pernositi utakmice ovog takmičenja".

Sezona koja je počela u petak pobedom Arsenala nad Kristal palasom (2:0) biće prva u poslednje dve decenije u kojoj neće biti Romana Abramoviča, koji je morao da proda Čelsi, zbog čega će ova sezona biti malo specifična.

"Nema kluba u Engleskoj gde nemam prijatelja, da li trenera, predsednika iii nekog člana glavnog borda. Zato i ne mogu da kažem da imam nekog favorita za koga navijam, ali sam sve ove godine simpatisoa čelsi zbog Romana. Nas dvojica smo veliki prijatelji, a zanimljivo je da je on svoj prvi meč kao vlansik Čelsija imao baš protiv mog Portsmuta. Družili smo se mnogo i zaista mislim da nije zaslužio ovo što mu se događa. On je pošteno vodio Čelsi i siguran sam da će se vrlo brzo vratiti u London da završi započeti posao".

Srbiju će ove godine u Premijer ligi predstavljati Aleksandra Mitrović u Fuamu i Luka Milivojević u Kvins park rendžersu, ali Mandarić smatra da ne bi bilo iznenađenje ukoliko im se tokom sezone pridruži još neki srpski fudbaler.

"Nadam se da će Srbija imati još više predstavnika u Premije rligi, a svi oni koji dođu u ovo takmičenje treba da budu zahvalni Nemanji Vidiću, jer on je svojim igrama, ponašanjem i na svaki drugi način doprineo da se srpskim igračima otvore vrata najjače lige na svetu. A verujem da bi nakon Svetskog prvenstva u Ktaru, gde će Srbija pod vođstvom Dragana Stojkovića Piksija ostvariti dobar rezultat još mnogi drugi srpski igrači postali zanimljivi klubovima iz Enegleske", završio je Mandarić.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci